torstai 14. helmikuuta 2013

MAKUJA MAAILMALTA

Moikkamoi! Riikan matkan muisteloissa mieleeni tupsahti, että ruoka se on välttämätön paha joka reissulla. Jossain se on parempaa kuin toisaalla, sehän on selvä. Monesti reissuilta jää mieleen joku erityinen herkku. Parasta lasagnea olen syönyt Kreikassa, Intiassa ihastutti kolmen juuston kukkakaaligratiini ja elämäni ensimmäiset kevät kääryleet. Myös naanleipä oli herkkua. Thaimaassa parhautta ovat tuoreet hedelmät ja kaiken kaikkiaan ruoka siellä on kovasti mieleeni. Myös Lontoossa olen syönyt oikein herkullista aasialaista ruokaa ja kyseisessä ravintolassa järjestettiin hieno ohjelmanumero jälkkäriksi tilatun Irish Coffeen valmistuksen ympärille. Harmi, ettei kamera ollut matkassa tuolloin, mehän mentiin vain syömään.

Riikan matkan spesiaaliherkku oli aasialaisen (ylläri) ravintolan kanasalaatti ananaksella sekä riisinuudelilla. Koko komeutta maustoi vielä äärettömän hyvä salaattikastike. Simppelit ja ihan tavanomaisetkin ainekset, mutta lopputulos vei kyllä kielen ja mielen mennessään. Ja minut lähes turhautumisen partaalle, kun olen yrittänyt metsästää netistä ohjetta tämän herkun valmistukseen. Alan kallistua siihen, että on perustettava testikeittiö, vastaavaa ohjetta en toistaiseksi ole löytänyt.

Vastapuristettua greippimehua.

Chicken salad with fried rice noodle and pineapple
Olisi mukava kuulla, jos muillakin on samanlaisia tai edes samantapaisia ajatuksia ja muistoja ruuasta. Kaikkien meidän kuitenkin on syötävä. :) Olisi mukava kuulla ylipäänsä muidenkin matkakertomuksia tai vaikkapa hassuja tapauksia, joita matkalla on sattunut. Nyt mukavaa illan jatkoa, huomenna onkin jo perjantai! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)