lauantai 23. helmikuuta 2013

NOKIA vs. APPLE

Lupailin eilen puhelin aiheista juttua, joten tässä tulee. Puhelimestani meni jo toisen kerran mikrofoni puolen vuoden sisällä. Hermostuin tilanteeseen, koska korjauksen ajaksi en edes saanut käytössäni olevaa microSIM-korttia tukevaa puhelinta. Niinpä menin nyt ja ostin uuden puhelimen, ja vaikka pääsääntöisesti olen kovin isänmaallinen siinä suhteessä, että kotimaisuutta on kannatettava, ostin iPhonen. Ajattelinkin nyt pohtia hieman näiden kahden eroja ja ominaisuuksia.

En aio keskittyä sen kummemmin mihinkään teknisiin yksityiskohtiin, koska ymmärrykseni ei ehkä aivan riitä siihen vaan keskityn enempi niihin seikkoihin, joihin varmaankin useimmat naisihmiset keskittyvät puhelinta valitessaan (?). :) Tulipa muuten piiitkä lause...

Kooltaan puhelimet ovat jotakuinkin samankokoiset. Nokialainen on Lumia 710 (vasemmalla) ja kilpailijana on iPhone 4 (oik.). Kuvassa iPhone näyttää suuremmalta, mutta todellisuudessa puhelimet ovat hyvinkin lähelle samaa kokoa. Tuntuma Lumiassa on ehkä hieman pehmeämpi muovisen kuoren ja niiden reunojen pyöristämisen vuoksi. iPhonea kiertää metallinen "reunus" joka tuntuu käteen hieman kylmältä ja kulmikkaalta. Molemmista saa kuitenkin hyvän otteen pienilläkin käsillä, kuten omani.

Syy miksi päädyin iPhoneen enkä vaikka Samsungiin, on siinä, että omistan iPadin. Oli siis luonnollista valita iPhone. Toisaalta olisin voinut valita toisen Windows puhelimen läppäriäni ajatellen, mutta jotenkin nyt tuntui olevan aika testata jotain muuta.


Tosiasia on, että Windows puhelimen jälkeen iPhonen grafiikka tuntuu melko...no, yksinkertaiselta. Lumiassa se vaan oli hienompi. Toisaalta, onhan iOSin (iPhonen käyttöjärjestelmä) grafiikka selkeä , tosin sitä se on myös Lumiassa, joskin eri tavalla. Windows pohjaisen läppärin sekä iPadin käyttäjänä minulla ei ole ollut kummempia ongelmia kummankaan puhelimen käytön suhteen. Suurin ongelma oli numeroiden ja kalenterimerkintöjen siirtäminen. En ehkä ole sisäistänyt kummankaan kaikkia ominaisuuksia ja hienouksia, mutta peruskäyttö sujuu.


Hyvää Lumiassa on myös nappula, joka palauttaa edelliseen toimintoon, iPhonessa tämä puuttuu, on vain "Koti"-painike. Äkkiä kuulostaa, että Lumia oli kuitenkin iPhonea parempi laite...? Tämä jää nyt nähtäväksi. Ainakin äitini mukaan iPhonesta kuuluu paremmin kuin Lumiasta kuului, mutta mikrofonissahan ne ongelmat omassa Lumiassani olikin!

Vertailua voisi toki jatkaa vielä melko pitkälle, mutta tässä ajassa (reilut 2 päivää) näihin asioihin olen kiinnittänyt huomiota. Muita eroavaisuuksia puolesta (ja varmaan vastaankin) ilmenee käytön edetessä. Varmaan siellä lukijoissakin on molemien fanaattisia kannattajia, jotka ovat samaa ja/tai eri mieltä kanssani. Mukavaa olisikin lukea mielipiteitä aiheesta ja ehkä jopa oppia jotai uutta molemmista laitteista. Lumiahan jää edelleen minulle, se pitäisi vaan viedä takuuhuoltoon - jälleen. Mitä sen jälkeen sille tapahtuu, on vielä mysteeri. Mutta odotan innolla ja mielenkiinnolla kokemuksia ja kommentteja aiheesta. llan jatkoja!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)