keskiviikko 13. helmikuuta 2013

RIIKA

Iltaa! Tässä tulee nyt sitten viimein sitä Riikan matkan postausta, kun tuli luvattua. Neljän päivän reissu on pelkkä pintaraapaisu, joten postauskin on sen mukainen. Kyseessä oli työpaikan järjestämä matka, joten meillä oli hieman myös työnpuolesta järjestettyä ohjelmaa, vaikkei tämä oikeasti mikään työmatka ollutkaan. Hatunnosto johtoportaalle, että tällaisen matkan meille järjesti! :)

Minullla tonnikalaa, A:lla härän sisäfilettä, jonka sai halutessaan paistaa itse. :)

Pääsääntöisesti syöminen oli hieman halvempaa kuin Suomessa. Mitä enemmän poikkeaa valtaväyliltä, sitä halvemmalla ruokaa saa. Täytyy sanoa, että meillä ainakin tulit masut täyteen ja ruoka oli hyvää. :P Riika ei kuitenkaan mielestäni ole mikään erityisen halpa paikka. Toki vaatteita ja kenkiä saattoi saada alennusmyynnistä halvallakin, mutta muuten hinnat tuntuivat olevan melkolailla Suomen tasolla. Varsinkin merkkituotteista sai maksaa enempi. Hintataso on verrattain korkea, sillä riikalaiset ovat vähätuloisia ja useinpien tulot hyvin vaatimattomat.

Katukuvaa.


Ohjelmaamme kuului muun muassa kiertoajelu kaupungissa sekä tutustuminen vanhaan kaupunkiin. Venäjän jälki näkyy Riikan monissa asuinrakennuksissa, mutta varsinkin keskustassa on paljon upeita jugend-tyylisiä rakennuksia, joista useat tosin huutavat restaurointia. Vanhassa kaupungissa itseäni viehätti pikkukujat  rakennuksineen.

Vanhaa kaupunkia.
Riikan vanhimpia rakennuksia.


Jugendia keskustassa.
Reissumme vei myös automuseoon. :)

Huomaa, safiiri ajovalon lipassa sekä helmen valkoinen väri. :)

Kaiken kaikkiaan matka oli oikein onnistunut, mutta lyhyt. Kesäaikaan kaupunki on varmasti kaunis, nyt se oli kovin harmaa harmaine rakennuksineen. Olisikin mielenkiintoista tehdä uusintakierros kesällä, kuljeskella puistoissa ja istuskella ulkoilmakahviloissa. Silloin älyäisin ottaa edes yhdet matalat kengät mukaan! Koska päätimme survoa tavaramme yhteen matkalaukkuun A:n kanssa, oli minun tietenkin tingittävä mukaan otettavan tavaran määrässä. Niinpä päätin hylätä matalat kengät, kyllähän sitä muutaman päivän koroilla köpöttää. Ja niin teinkin, mutta jalat olivat kyllä loppuajasta aivan muussina! Niinkuin sanotaan, tyhmyydestä kärsii koko kroppa. :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)