sunnuntai 17. helmikuuta 2013

VIIKONLOPUN HERKKU

Aina vaan viikonloput tuntuu menevän nopeammin ja nopeammin ohitse. Tämän viikonlopun ohjelmanumerot olivat ulkoilu sekä leivonta. Ihanaa oli kyllä pitkästä aikaa viettää koko viikonloppu kotona!

Koska vanhempani tulivat meille eilen kylään, päätin leipoa kääretorttua ja ruuan kanssa tarjottavan välimeren leivän. Leivästä tuli ihan maukas, vaikka ulkonäöllisesti se poikkesikin aika lailla siitä, mitä olin kuvitellut siitä tulevan. Kääretortusta taas ei koskaan tullut kääretorttua... :-/ En tiedä, mikä meni vikaan, kaiken tein niinkuin ohjeessa käskettiin, mutta pohja meni aivan harakoille.

Tänään oli revanssin paikka. Päätin kokeilla kääretortun onnistumista uudelleen, eilinen epäonnistuminen jäi sen verran kaihertamaan mieltä. Täydellinen siitä ei tullut vieläkään, mutta syötävä kuitenkin. Koska uuni oli lämmin, tein myös uuden leivän, omalla hieman muunnellulla ohjeella ja hyvää tuli, nam! Tästä tuli uusi herkku meidän mökissä! Ja parhaillaan tietysti tuoreeltaan, vähän jäähtyneenä. :)Leipä on tehty focaccia ohjeen mukaan liian pienessä astiassa. :D Ohjeen oliivit vaihdoin kirsikkatomaateiksi, jotka leikkasin silpuksi ja lisäsin taikinan joukkoon. Kaiken lisäksi tämä on helppo, eikä vaadi taikinan vaivaamista oikeastaan ollenkaan. Taidanpa ruveta iltapalalle! :P

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)