torstai 7. maaliskuuta 2013

KELTAINEN NAUHA

Heippa! Tänään olen hieman erilaisella aiheella liikkeellä. Päivän paikallislehdessä tiedoteltiin koiriin liittyvästä Keltainen nauha projektista ja ajattelin ottaa sen puheeksi myös täällä blogissa. Itse, koiraihmisenä olin tietoinen nauhan merkityksestä, mutta ajattelin heti, että onpa hyvä, että paikallislehteen on poimittu, vaikka vain muutamankin rivin juttu asiasta. Koirattomissakin ihmisissä kuitenkin on niitä, jotka mieluusti paijaisivat vastaantulevaa hännänheiluttajaa. Eikä tieto nauhasta ja sen merkityksestä välttämättä ole vielä ennättänyt tavoittaa kaikkia harrastajiakaan.

Tiivistettynä, nauhan idea on tiedottaa muita tiellä liikkujia siitä, että kyseinen koirakko tarvitsee hieman enempi tilaa itselleen. Ei siis ole suotavaa lähestyä tälläistä koirakkoa - ainakaan tiedustelematta. Koira voi olla arka, sairas tai se ei jostain muusta syystä tule toimeen toisten koirien kanssa varsinkaan. Mikäli mahdollista, heille tulisi antaa tilaisuus väistyä "pois tieltä". Lisätietoa aiheesta englanniksi alla olevasta osoitteesta.
Kuvan lähde: http://theyellowdogproject.com

Mielestäni tämä on helppo ja hyvä tapa viestiä toisille koirakoille. Näin voidaan välttyä monelta turhalta stressitilanteelta - tai ainakin stressitasoa voidaan pienentää, koska tilanteita pystytään ennakoimaan entistä paremmin. Tälläisllä yhteisillä pelisäännöillä voimme parantaa omien karvakamujemme, itsemme sekä kaikkien tiellä liikkujien viihtyvyyttä. Kannatan ja tykkään! :)

Samantapainen käytäntö on ollut ainakin ratsastusurheilussa maailmanlaajuisesti jo kauan. "Ongelmahevosten" hännässä oleva punainen nauha/rusetti on viestinyt muille, että kyseinen hevonen on suotavaa ohittaa hieman normaalia kauempaa välttyäkseen esimerkiksi luita rikkovalta potkulta. Samalla tavalla koiran hihnassa oleva keltainen rusetti voi säästää jonkin koiran hengen -  hyökkäys kuitenkin on koiran viimeinen puolustuskeino... Niin hevosilla kuin koirilla, tämä pieni nauha on merkkinä muille ja voi säästää suurelta murheelta. Mikäli vastaan tulee keltainen rusetti, antakaamme parivaljakolle tilaa ja ymmärrystä, he ovat siitä suuresti kiitollisia! :)

Psst! Olettehan huomanneet, että nyt teillä on tilaisuus tykätä/olla tykkäämättä postauksista. Lisäksi voitte myös äänestää mainontaan liittyen. Äänestysaikaa on lauantaihin asti. Äänestys koskee vain omaa blogiani.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)