sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

SPORTS TRACKER

Helou! Tänään vedellään sporttisissa tunnelmissa. ;) Tiesittekö, että useinpiin älypuhelimiin voi ladata ilmaisen Sports Tracker sovelluksen? Nyt ainakin tiedätte. :) Se on aikas näppärä ohjelma, joka muun muassa piirtää kulkemasi reitin kartalle, laskee kulkemasi matkan, käyttämäsi nopeuden sekä kulutetut kalorit. Tallennetut lenkkisi voit synkronoida helposti vaikkapa läppäriltä tarkasteltavaksi. Samalla voit jakaa harjoituksesi kavereillesi Facebookiin tai Twitteriin, jos niin haluat. Toki pystyt tarkastelemaan tallentamiasi suorituksia myös suoraan kännykästäsi. Ai niin, sanoinko jo, että voit myös ottaa valokuvia ja kuunnella musiikkia suorituksen aikana? Myös nämä tallentuvat reittisi "varrelle".

Alla oma sunnuntaikävelyni. Matkaa kertyi 5,81 km (tosin en hoksannut laittaa ohjelmaa päälle heti lähdettyäni, kuten karttakuvasta käy ilmi: alku ja loppupiste ovat eri paikoissa) ja aikaa tuhrasin tunnin sekä kolme minuuttia. Vauhti nyt ei oikein päätä huimaa, mutta hiki tuli kylmästä viimasta huolimatta, taitaa siis olla kuntoilulle tarvettakin. ;)

Oikeanpuoleisesta diagrammista voi verrata maastonmuotojen vaikutusta vauhtiin ja sykkeeseen (sykevyö saatavilla Sports Tracker shopista). Itselläni ei ollut sykevyö käytössä, ei ole tullut testattua toimiiko vanha mallini iPhonen kanssa. Käppyrästä kuitenkin näkyy melko hyvin se, missä kohtaa on ollut ylämäki. ;)


Viimeisimmän suorituksesi tarkastelemisen lisäksi, kaikki aiemmat harjoituksesi löytyvät omasta profiilistasi. Niistä kaikista on yläpuollella olevan kuvankaappauksen mukainen tiivistelmä. Voit myös nimetä itse harjoituskertasi, itse en ole nimennyt kävelyitäni mitenkään. Mutta se voisi olla ihan käyttökelpoinen idea, varsinkin, jos olisi jokin normaalista poikkeaava reitti tai paikka - esimerkiksi.

Ohjelma sopii kaikenlaisen urheilunharrastajalle. Se on oiva apuväline, kun halutaan seurata kunnon kohoamista, koska sen avulla on helppo seurata edistymistä. Sykevyön kanssa Sports Trackerin ominaisuudet harjoittelun apu- ja seurantavälineenä kasvavat entisestään. Myös vähemmän tosissaan harjoittelevat voivat saada tästä uutta motivaatiota, niin käy aina itselleni. Välillä on kausia, etten pidä ohjelmaa lenkkeillesäni käytössä, mutta uutta puhtia tuntuu tulevan, kun taas otan sen käyttöön. Siihen jää vähän kuin koukkuun. Lenkin jälkeen on sitten kiva istahtaa katsomaan, missä tuli tassuteltua. Myös kesken lenkin tulee seurattua, kuinka monta kilometriä on jo takana - ai, kaksi vasta, ehkäpä kierrän vielä tuolta. :D

Olitpa minkälainen liikkuja tahansa, suosittelen kokeilemaan! Eihän tästä mitään haittaa ainakaan ole, kun ilmainenkin on. Vaatii tosin toimiakseen sen älypuhelimen sekä datayhteyden. Katso saatavuus omaan puhelimeesi sekä lisätietoja Sports Trackerin kotisivuilta.

****** Selvennykseksi kerrottakoon, että olen ollut Sports Trackerin käyttäjä vuodesta 2009 ja käyttänyt sitä tähän  asti Nokian puhelimissa. Sykevyön sain joskus käytön aloitettuani, en siis tämän blogin kautta. Tämä juttu perustuu kaikinpuolin omaan mielipiteeseeni, eikä ole maksettu mainos, jos sitä nyt joku sattuu miettimään. Kuvankaappaukset ovat omasta Sports Tracker profiilistani.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)