sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

EILEN

Moikkamoi! Täänään onkin "päivä kanssani" -tyylinen postaus. Tietenkään aivan kaikkea ei postaukseen ole julkaistu, mutta pääpiirteittään lauantai sujui näissä merkeissä. Päivä oli mukava ja vaikken aivan kaikkea suunnittelemaani tehnyt tälläkään kertaa, sain kuitenkin paljon aikaiseksi ja päivän päätteeksi olin hyvillä mielin. :)

Lauantai alkoi hieman ennen kahdeksaa. A teki lähtöä erämessuille, jonne minäkin olin lupautunut lähtemään, mutta päätin viime hetkellä jäädä kotiin. Olisihan minulla koko päiväksi tekemistä kotonakin ja ulkona näytti olevan ihana auringonpaiste. Ja miten ihana olikin syödä kunnon aamupala hiljaisuudessa, omassa rauhassa ja kiireettömästi. Perjantaina ostamani gerberat näyttivät toivottovan minulle hyvää huomenta. :)


Aamupala koostui paahdetusta täysjyväleivästä höystettynä kinkulla, juustolla, paprikalla, kurkulla sekä sipulilla. Lisäksi nautin turkkilaista jugurttia sekä banaania, vissyä ja kahvia. Voi, kun työaamuinakin viitsisi syödä näin tai ylipäänsä syödä, aamupalat kun tuppaa yöaamuina jäämään väliin.


Aamupalan jälkeen alkoivatkin päivän askareet, joista pyykkirumba oli ensimmäinen. Kummasti sitä pyykkiä vaan kertyy kahden ihmisen taloudessakin. Ihmisten pyykin lisäksi mietiskelin, että koirien pedit ja Nerin talvimanttelitkin voisi pesaista - edellisestä petien pesusta on taas vierähtänyt ja mantteleitakaan ei enää (toivottavasti!) tarvitse vähään aikaan.

Näin kevään tultua olen päässyt sulankelinaikaiseen harrastukseeni eli pihan kimppuun. Olenkin lisännyt tunnisteisiin 'puutarhan'. Blogissani saattaa kevään/kesän/syksyn tullen vilahdella puutarha-aiheisia juttuja. Mitään en oikein puutarhan hoidosta ymmärrä, mutta maalaistuttani olen koittanut tonkia tuolla pihamaalla ja oppia erehdyksen kautta, jos ei muuten. :) Viime kesänä nostin maasta noin miljoona narsissin sipulia, kaivoin yhden kokonaisen kukkapenkin ylös ja sijoitin kukat uusiin paikkoihin sekä perustin suihkulähteen kosteanmaan kasveineen. Nyt eletäänkin jänniä aikoja. Alla olevan kuvan krookuskin kasvaa jännästi varsinaisen kukkapenkin ulkopuolella. :D


Noh, haitanneeko tuo. Ehkä enemmän jännittää, nouseeko uusista istutuksistani mitään tänä vuonna. Nyt pihapuuhiini kuului lähinnä haravointia ja ihmettelyä. Myöhemmin koluan pikkuruisen kasvihuoneeni parissa, jonka katto särkyi lumenpainosta joitain viikkoja sitten. Edessä lienee siis jonkinmoinen restaurointi?

Neri

Martta
Neri on aina mukana pihahommissa. Lähinnä se odottelee, että heittäisin sille lelua. :) Myös Martta ja muut koirat seurasivat touhujani koiratarhasta. Äänestä päätellen eräät olisivat kovin mieluusti osallistuneet toimiin.. Pihalla vierähtikin tovi jos toinen ja kävipä meitä tervehtimässä kevään ensimmäinen västäräkkikin. Kuvaan tämä pyrstönkeikuttaja ei suostunut.

Kuten jo eilisestä postauksesta voi päätellä, valmistin eilen munkkeja ja simaa. Vappuperinteitä, joita koitan noudattaa. A saapui onnistuneelta erämessureissultaa neljän aikoihin ja matkaseurana olleet naapuruston miehet istuivat meillä tuopillisen verran. :)Sain munkkeja tehdessäni idean tehdä pizzaa, vaikkei se kuulunutkaan alkuperäiseen suunnitelmaan. Jouduinkin siis improvisoimaan täytteiden kanssa jonkun verran, mutta lopputulos oli kaikessa eksoottisuudessaan loistava. Täytteenä käytin ohuen ohueksi leikattua hirvipaistia, jonka paistoin ensin pannulla Worchestershire- kastikkeessa sekä katkarapuja ja sipulia. Juuston päälle lisäsin vielä aiolia. Nam!

Ilta menikin sitten blogin parissa, seuratessa hienoa Finlandia- ajoa (ravit kuuluvat lauantain perussettiimme :D), saunan sekä rennon lauantai-illan merkeissä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)