keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

SONATA ARCTICA @ LONTOO

Pitkästä aikaa...Lontoossa ollessa tuntui hassulta, kun en päivittänyt blogia. Aika meni niin sukkelaan, etten malttanut käyttää aikaani blogin kirjoittamiseen (kaikella kunnioituksella arvoisat lukijani) tai ylipäänsä netissä notkumiseen. Ilmeisesti perinteinen elämä ilman kaikkia nykyajan vempaimia teki hyvää, sillä kotiin palattua on ollut jotenkin vaikea tarttua läppäriin tai ipadiin, vaikkakin palan halusta kertoa reissustani. 

Päätin aloittaa keikkakertomuksella. Keskiviikkona 17. huhtikuuta käytiin katsomassa suomalaisbändi Sonata Arctican keikkaa the Garagessa, joka sijaitsee näppärästi heti Highbury & Islingtonin metroaseman ulkopuolella. Tämmönen uunonpikin löysi paikalle. :) Kyseinen pumppu ei kuulu normaaliin musiikkivalikoimaani, mutta koska keikka sattui ressulleni, olihan sinne lähdettävä jo ihan kokemuksen vuoksi. Eikä tarvinnut pettyä! Vokalisti on ihan kelpo showmies ja ainahan livemusiikki on livemusiikkia. Äänitarkkailusta en juuri ymmärrä, mutta velipojan arvion mukaan, myös bändin äänitarkkailija (tai se, joka niitä nappuloita säätää) osasi hommansa. Korvatulpat olisi olleet ihan kelpo varusteet, näin rauhallisista ympyröistä tulevalle. ;) Tästä huolimatta äänenlaatu oli hyvä, laulusta ja sanoista sai selvän ja basso aiheutti varmaan lieviä rytmihäiriöitä. Porukka oli innoissaan ja kovasti mukana laulamassa sekä viihdyttämässä itseään bändin mukana.


Paikalla tuntui olevan lisäksemme jonkin verran muitakin suomalaisia ja henkilökohtaisesti jäinkin hieman kaipaamaan jonkinlaista kontaktia juuri paikalla olleisiin maanmiehiin - siis bändin suunnalta. Toisaalta show oli hyvä ihan sinälläänkin ja pääasiallinen kohdeyleisö oli kuitenkin kaikkea muuta kuin suomalaista.

Lämppäreitä SA:lla oli kaksi, joista ensimmäinen Neonfly oli ihan jees, kun taas Pythialle en oikein lämmennyt. Jotain oli sen kohdalla pielessä. Onneksi tämän jälkeen oli "oman bändimme" vuoro nousta lauteille ja meno nousi uusiin sfääreihin. :)Keikkapaikkana the Garage oli mielestäni ihan asiallinen. Ei kovin iso (kapasiteetti 600 henkilöä), mutta palvelu tuntui pelaavan, tunnelma oli hyvä ja sijainti helppo. Yläpuolella oleva kuva on napattu kännykällä aivan metron ulkopuolelta. Kuten varmaan huomattua, kuvien laatu ei ole hääppöinen. Paikalle ei ollut asiaa järkkärin sen paremmin kuin minijärkkärinkään kanssa ilman pressikorttia, joten iPhone sai näyttää kyntensä kuvauslaitteena. Sainkin lähinnä hienoja kuvia keikkapaikan valoista. :D

Harmillista keikan suhteen oli se, ettei lapsuudenystäväni päässytkään liittymään seuraamme työkiireiden vuoksi. Toisaalta seurustelu keikkapaikalla oli lähes mahdotonta, joten tapaaminen hilajaisemmassa ympäristössä olikin ehkä järkevämpi ratkaisu. Saimme onneksemme myös ylimääräiseksi jääneen keikkalipun kaupattua paikan ulko-ovella, vaikkakin pienellä tappiolla. Saatua kuitenkin. Hieno konsertti kaiken kaikkiaan ja mitä erinomaisimmassa seurassa!

Psst. Hieman toisenlaista näkökulmaa samaisesta keikasta sekä parempia kuvia Muuuh.netissä. Käy kurkkaamassa tästäTaisipa mukana olla myös videopätkää Sonata Arcticasta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)