sunnuntai 26. toukokuuta 2013

BANANA PANCAKES

Meillä oli tänään pienimuotoinen piknik puutarhassa. Tai jos ihan realistisia ollaan, niin juotiin kahvit puutarhassa kera banaanipannukakkujen. Hetken mielijohteesta tekaisin näitä kukkapenkkien kitkennän lomassa ja kylläpä vaan olivat herkullisia! :P


Nämä valmistuvat kädenkäänteessä vaatimattomista raaka-aineista ja ovat mukavaa vaihtelua letuille ja uunissa tehdylle pannukakulle.

Resepti
1,5 kupillista jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

sekoita nämä kevyesti keskenään kulhossa

2 kananmunaa
1,5 - 2 kupillista maitoa
1 rkl sokeria

vatkaa munien rakenne rikki erillisessä astiassa ja lisää maito sekä sokeri, vatkaa noin minuutin verran ja  sekoita sitten muna-maito-sokeriseos jauhoseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen

sulata pannulla voita (itse käytin normaali suolaista Keijua) ja paista noin puoli kupillista taikinaa kerrallaan. siivuta jokaiselle pannukakulle haluamasi määrä banaania heti taikinan pannulle kaadettuasi. Pannukakuista tulee normaaleja lettuja paksumpia ja tästä annoksesta tulee noin 6 pannukakkua. Paistoaika riippuu paljolti hellasta, mutta jätin omani melko vaaleiksi ja mielestäni ne olivat erinomaisia.

Oletko joskus kokeillut näitä tai aiotko kokeilla? Kertokaahan, kuinka olette onnistuneet ja mitä pidätte? Aurinkoista alkavaa viikkoa!


No, Nerppahan oli heti ensimmäisenä paikalla haaveilemassa herkuista! :D
Reseptin lähde: Pranee's Thai Kitchen. Mikäli thairuoka maistuu, kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa, sillä blogista löytyy monia herkullisia reseptejä. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)