maanantai 27. toukokuuta 2013

TAAS SYÖTIIN - THAIRUOKAA

Tämä postaus on toinen osa viime viikolla aloittamaani Ja sitten syötiin postaukseen. Juttusarjassa vinkkaan parista, omasta mielestä hyvästä ruokapaikasta, mikäli suuntana on Lontoo tai sen lähistö. Ensimäisessä osassa oltiin Leicester Square'lla meksikolaisessa ravintolassa, tänä iltana suuntana on Etelä-Croydonissa sijaitseva thaimaalainen ravintola. Thaimaalainen ruoka on lähellä sydäntäni ja tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen  kerta tässä paikassa. ;)


Mae Ping Thai Restaurant

Viihtyisä ja siisti ravintola sijaitsee South End'illä Croydonin keskustassa. Ravintolan työntekijät on puettu thaimaalaisiin asuihin ja monet heistä myös puhuvat englannin lisäksi thaita. Henkilöstö on hymyileväistä ja palvelualtista, kuten kuuluukin.


Missä tahansa on  tarjolla kevätkääryleitä, on minun niitä saatava. Kumma tapa, mutta mielestäni ne vaan ovat niin hyviä, että niitä on saatava, silloin kun niitä on saatavilla, piste. Niinpä tämäkin illallinen aloitettiin vegetable spring rolls'eilla. Ne ovat juuri sopivan pientä pääruokaa odotellessa, mutta ah, niin maukasta makuhermojen herättelyä varten. :)Pääruokana söin pad thai goong noodeliruuan. Mietin annoksen saatuani, ettei se ehkä ole visuaalisesti kovinkaan näyttävä (pienellä mielikuvituksella jopa melko inhottavan näköinen), mutta kokoa ja makua annoksella oli senkin edestä. Masu tuli kyllä täyteen tämmöisellä minun kokoisellani pienehköllä tytöntylleröllä. Annokseen  kuuluu paistetut riisinuudelit, kuningaskatkarapuja, kananmunaa ja pavun ituja.


Veljeni ruoka-annos näyttää kieltämättä paremmalta kuin omani. Nyt en häpeäkseni muista millään, mikä annoksen nimi oli. Olisiko ollut kyseessä jokin curry? Valotappa asiaa veikkaseni, mikäli satut blogissani piipahtamaan!

Huolimatta siitä, että maha oli täynä jo alku- ja pääruoasta, päätettiin ottaa vielä jälkiruoatkin. Tilasin myös jasmiiniteetä, jota sitten kannettiin kannullinen pöytäämme. :D No, tämä kannu oli vetoisuudeltaan joitain desilitroja, ei sentään litroja. Varsinaiset jäkiruoka-annokset olivat nekin vallan onnistuneet valinnat. Omalla lautasellani (alempi) on Banana fritters, jossa on friteerattuja banskuja sekä vaniljajäätelöä. Veljeni lautasella komeilee Capuccino bombe, capuccino jäätelöä valkosuklaalla kuorrutettuna ja pisteenä iin päälle, tummasuklaa sydämellä. Kyllä oli herkut! Ruokajuomaksi summamutikassa valkattu valkoviinikin sattui ainakin omaan makuuni melkolailla sopiva. Näihin kuviin lienee hyvä lopettaa tämä postaus. Ja viisaasta lopettaa, sillä mieli alkaa tehdä näitä herkkuja ja ikävä Lontooseen raapaisee joka kerta, kun näissä postauksissani sinne palaan... Onko Lontoo aiheesta postailu nyt sitten terapeuttista, siedätystä vai itserääkkäystä? :D

Olen pikkuhiljaa purkanut tämänkertaista Lontoon reissuani, joka siis oli jo yli kuukausi sitten. Postausaiheina on ollut ruokaa, ostoksia, suomalaisbändin keikkaa ja idyllistä kahvilaa. Kameran musitikortille tallentui toistasataa kuvaa, joten vielä niistä saattaisi jutunjuurta syntyä. Katsotaan, jonkinlaista kuvapostausta voisi vielä olla tulollaan, jossain vaiheessa. Ehkä, tiedä häntä? Mikä teitä lukijoita kiinnostaisi?

PS. Mae Ping ravintoloita on myös muualla kuin Croydonissa. Katso sijainnit, menut ja muut täältä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)