maanantai 24. kesäkuuta 2013

JUHANNUS PAKETTIIN

Jaahas, tänään oli paluu arkeen ja on vähintäänkin viimeinen aika pistää juhannus pakettiin tältä vuodelta. Oli oikein mukava ja onnistunut keskikesänjuhla, joka huipentui eilisen päivän rippijuhliin.

Juhannus aloitettiin jo torstai iltana vierailemalla ystäväpariskunnan luona saunomisen ja ruokailun merkeissä. Pöytä notkui herkkuja ja ilta vierähti nopsaan hyvässä seurassa. Loistava aloitus ptkälle viikonlopulle. Juhannusaattona vanhempani saapuivat luoksemme ja A lämmitti juhannuksen kunniaksi oikein savusaunan. Kokolle emme ehtineet (eikä oikeastaan edes yritetty) vaan ilta kului ihan yleisen pällistelyn, ruuanlaiton ja savusaunan lämmityksen merkeissä. Kummasti se aika vaan hurahtaa ihan normaalien asioiden parissa. No, savusauna tietysti ottaa sen 4-5 tuntia lämmitäkseen, jonka jälkeen sen on annettava siintyä eli savu tuuletetaan pois. Toki itse saunominenkin oman aikansa vie uinteineen ja kaikkine jäähdyttelyineen. Savusaunan henki on kyllä jotain aivan uskomatonta, varsinkin se hiljaisuus...


Juhannuspäivän aamuna A:n isä pistäytyi kahvilla, päivällä tuli ensimmäiset pennunostajat katsomaan pentuetta ja illasta naapurin "kesäasukkaat" ilostuttivat meitä vierailullaan. Illan ohjelmassa oli - yllätys, yllätys - seurustelua, kahvittelua, saunomista ja viiniäkin maisteltiin. Maailmaa parannettiin ja hauskaa oli yömyöhään. Superkuu jäi harmi kyllä näkemättä, sillä ilta oli pilvinen.

Eilen aamusta suunnattiinkin rippijuhliin, joissa vierähti käytännössä koko päivä matkoineen, konfirmaatioineen ja tietysti itse juhlan merkeissä. "Ripitetty" oli kaunis kuin mikä ja talon emäntä oli taas laittanut pöydät koreaksi. Yhtä herkuttelua koko juhannus!

Sitten alankin odottelemaan heinäkuun puoliväliä, koska silloin koittaa LOMA! Paljon jännittäviä juttuja tapahtuu loman aikana... <3

Psst Olettehan huomanneet, että sivupalkista löytyy Lukija- gadget, mikä helpottaa uusien postausten seurantaa. ;)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)