sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

KAUPUNKI-IKÄVÄÄ

Olavinlinna
Tsau! Viikko on taas takana ja uusi viikko aluillaan. Huomenissa velipoika tulee Suomeen viettämään omaa lomaansa ja minullakin on enää tuleva viikko töitä ja sitten koittaa se kauan odotettu loma. :)

Viime päivinä olen kärsinyt jonkinlaista kaupunki-ikävää. Kaupunkilaistyttönä kaipaan toisinaan kotikaupunkia ja varsinkin näin kesäaikaan, kun kaupunki herää eloon ja on kauneimmillaan. Kotikaupunkini Savonlinna, on ehdottomasti Suomen kauneimpia kesäkaupunkeja! Puhun (kirjoitan) kotikaupungista ja kaupunkilaistytöstä, vaikka tosiasiahan on, että molempiin kuuluisi etuliite ex. ;) Heinäkuun ajan kaupungissa on hyvinkin kansainvälinen meininki, sillä oopperajuhlat tuovat esiintyjiä sekä katsojia maailman monesta kolkasta. Suosittelen lämpimästi jalkautumaan Olavinlinnan ympäristöön nautiskelemaan kauniista järvimaisemista, "rantabulevardin" ravintoloiden antimista sekä ainutlaatuisesta ilmapiiristä, jota ympäristö ja ihmiset alueelle luovat.

Itse suuntasin perjantaiaamuna Nerin kanssa kävelylle juurikin Olavinlinnan maisemiin. Kävelin rantaa pitkin matkustajasatamaan ja torin reunaa uudelle rautatieasemalle ja jatkoin matkaani uutta, ohitustien vieressä kulkevaa kävelykatua takaisin lähtöpistettä kohti. Ennen yhdeksää aamulla kaupunki vasta heräili tulevaan päivään, mutta kyllä oli kaunista! Koska olin ennen kaikkea lenkillä, ei kamera tietenkään ollut matkassa ja puhelin teki sopivasti tiltin, joten reissulta on tasan yksi kuva (yllä) - toisaalta kuvassa on kaupungin tärkein maamerkki.

Eilen käytiin päivällä ihmettelemässä omalla kylällä höyrylaivaregattaa ja olihan siinä ihmettä kerrakseen. Jos nyt en koskaan ole nähnyt yhtä monta höyrylaivaa samaan aikaan, niin en ole koskaan nähnyt yhtä monta ihmistä Puumalassa samaan aikaan! Ilmeisen mielenkiintoisesta asiasta oli siis kyse. Savonlinnan tapaan Puumala herää eloon kesällä ja ihmismäärä moninkertaistuu kesän ajaksi. Päivällisen reissun innostamina ja kaupunki-ikävääni lohduttamaan suunnattiin illalla vielä uudemman kerran "keskustaan" syömään sekä istuskelemaan ja ihmettelemään ihmisiä. Ihmismäärä oli päivästä vähentynyt huomattavasti, mutta meno oli melko railakasta sataman ravintolassa ainakin.

Martta ja Neri olivat myös turisteeraamassa päivällä.
Eväät

Höyryt ;D
Ruoka-annokset aiheuttivat meissä hieman ihmetystä ja niistä jäikin vähän valju maku suuhun. Molemmat kaivattiin mausteita lisää ja ainakin minä olisin halunnut enempi kastiketta. Eniten kummastelin oman annokseni mozzarella- siivuja, joita ei oltu sulatettu  laisinkaan vaan juusto oli vain siivutettu sipuleiden päälle. Noh, toisaalta olisin voinut kysyä, kuuluuko näin todella olla. Sen sijaan tyydyin ihmettelemään asiaa vain A:lle, joten oma moka. Oma maha tuli kyllä täyteen ja A sai minulta muutaman perunankin. Ruokailun jälkeen suunnattiin satamaan ystäväpariskunnan kanssa istumaan iltaa vielä hetkeksi ennen kotiin paluuta. Mukava ilta ja päivä kaiken kaikkiaan!

4 kommenttia :

 1. Itsekin ihmettelin tuota väkimäärää kylällä, sen huomasi, vaikka vain ajettiin siltaa pitkin keskustan ohitse. BTW: taidat pikkuhiljaa koulia A.sta esiin valokuvaajan, sen verran hyviltä kuvat näyttävät;)

  VastaaPoista
 2. Viime lauantailta kun jäi toteuttamatta tuo jalkautuminen Olavinlinnan lähistölle, niin sehän voisi halutessa olla vaihtoehto Kemmakoille ;)?
  -Mimmu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei? Mieli tekis kyllä PMMP nähdä vielä ennen kuin lopettaavat. Mut jaksaakohan sitä valvoa niin myöhään, kun alottaavat vasta puoliyhdeltä?! Vanhuus... ;)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)