keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

LINNUT LENTÄÄ PESÄSTÄ

Tsirp! Maalla, luonnon helmassa kun asutaan, niin tällä kertaa toivotetaan hyvää elämää yhdelle pesästä lentäneelle. Koiranpennut eivät vielä ole luovutusiässä, mutta pihapiirissä on useita linnunpesiä ja yhdestä lähdettiin maailmalle sunnuntaina. Sain ikuistettua yhden poikasen lähdön kameran muistikortille. Kaikkea sitä vapaapäivänään joutaa seurailla. :)

Aamusta porukka istuskelee vielä pesässä.
Iltapäivällä tämä poikanen on uskaltautunut pesästä parvekkeen kaiteelle.
...ponnistus...
...ja pyrähdys viereiselle kaiteelle.
.
"Jokohan lähtisin tuonne ylös?"
Ja tässä mennään!
Poikanen yritti kuvassakin näkyvälle sähkölinjalle, mutta vielä ei ensimmäisellä yrittämällä saanut sattumaan siihen. Päivän aikana koko poikue oli kadonnut pesästä. Luonto tarjoaa ihan omasta takaa kaikenlaista mielenkiintoista seurattavaa, joten kehotan tarkkailemaan luontoa, silloin kun sitä on ympärillä. Toki tämä vaatii tietynlaista luonnetta ja kiinnostusta - ehkä jopa harjaantumista, että oppii näkeään niitä mielenkiintoisia asioita. Monesti niitä voi löytää kuitenkin myös kaupunkiolosuhteista, mikäli ympärillä vähänkin on luontoa. 

Ymmärrän, että kaikille maalla oleminen, saati asuminen ei sovi. Monet ovat vieraantuneet luonnosta, mikä on harmi. Itse olen aina ollut melko kiinnostunut luonnosta ja olen aina kunnioittanut eläimiä sekä luontoa itseään. Kasvatuksen tulos, veikkaisin. ;-) Luonto merkitsee minulle muun muassa hengähdystä työstä tai muista kiireistä, rauhaa, tuoksuja. Hyvällä tuurilla voi nähdä vilauksen myös metsän asukkaista. Lisäsin tunnisteisiini 'luonto' tagin, joten jos jotakuta sattuu nimenomaan luontoon liittyvät postaukset kiinnostamaan, löytyvät ne tämän tagin alta.

Mitä luonto merkitsee sinulle? Millaisia luontohavaintoja olet tehnyt viime aikoina, mikäli liikut luonnossa tai vaikkapa puistoissa?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)