sunnuntai 18. elokuuta 2013

CUPCAKET YLLÄTYSVIERAILLE

En ole mikään varsinainen jauhopeukalo enkä leipuri Hiiva, mutta joskus (=harvoin) saan inspiraation leipoa jotain kahvileipää. Kun nämä cupcaket ovat nyt jonkinlainen muotileivos, niin onhan niitä testattu meidänkin keittiössä. Vein homman jopa niin pitkälle, että tuunasin (=jätin ohjeesta ainesosan pois) :D ohjetta itselle mieleisemmäksi. :o Nämä ovat helpot ja nopeat valmistaa sekä yksinkertaisia muunnella rahkaa ja koristelua vaihtamalla.

Näin minä tein:

Cupcakes n. 12 kpl

Näitä tarvitset:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria (jätin hieman vajaaksi)
1 prk (200 g) Valio sitruuna rahkaa
1 dl Valio Oivariini juoksevaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1 prk (200 g) Valio kuningatar rahkaa
kakun koristeita, nonparelleja tmv.
pieniä Amerikan muffinivuokia

Näin valmistat: 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, Oivariini sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Jaa taikina muffinivuokiin. Itse olen käyttänyt teflonista muffinsivuokaa, johon laitan vielä paperiset muffinsivuoat. Valmiita leivoksia on mukavampi käsitellä kun niissä on nuo paperit ja toisaalta teflonvuoka estää paperivuokia "repsahtamasta" taikinan painosta.

Paistoaika noin 20 minuuttia 175- asteessa.

Koristeluun käytin kuningatarrahkaa sekä vaaleanpunaisia kakun koristeita (vai onko nuo isoja nonparelleja?). Rahkan levitin teelusikalla jäähtyneen leivoksen päälle. Nopea ja helppo tehdä vaikka juuri ennen tarjolle asettamista. Cupcaket voi myös paistaa etukäteen ja vaikkapa pakastaa. Sulatuksen jälkeen vain koristelu ja valmista! Itse kun en perusta kovin imelistä leivoksista, jätin näidenkin alkuperäisestä ohjeesta tomusokerin pois ja näin tehtynä maistuvt itsellekin paremmin. Sitruunarahka antaa ihanan raikkaan maun! Alkuperäiseen ohjeeseen tästä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)