perjantai 2. elokuuta 2013

MENU EHDOTUS

Jos siellä joku sattuu vielä pohtimaan viikonlopun ruokalistaa, niin tässäpä vinkkiä ainakin lohen ystäville. Jos aasialainen keittiö on lähellä sydäntäsi, niin teillekin tämä menu sopii. Nopsa ja helppo ateria. Lisukkeina oli perussalaattia (omista tomaateista :-) ), feta- ja raejuustoja sekä tuorekurkkusalaattia. Leipien virkaa toimittivat smushit, joita testasin jo eilen viemällä niitä ystävälleni ja tein niitä myös nyt. Pääruokana oli thaimaalaista korianteri- kookoskalaa. Ihan mukavaa vaihtelua ainaiselle uunilohelle.
Smushit
Smushit eli leipäsushit ovat lähtöisin Tanskasta. Japanilaisen kosketuksen näille antavat sushista lähtenyt idea sekä wasabitahna, jota kannatta annostella oman maun mukaan. Smushit kuuluisi koota kauniiksi sushin tapaan, mutta laiskahkona persoonana omat smushini ovat aika arkisen näköisiä. Olen myöskin tottelematon ja käytin leipänä Fazerin Puikulaa, joka on ehkä maailman paras leipä. :)

Näitä tarvitset: auringonkukka leipää, maustamatonta tuorejuustoa, wasabitahnaa, mustapippuria, graavilohta sekä koristeeksi esim. retiisejä ja/ tai vesikrassia.

Näin valmistat: Leikkaa leipäviipaleet suorakaiteen muotoisiksi suupaloiksi. Sekoita tuorejuusto wasabitahnan sekä pippurin kanssa ja levitä tuorejuustotahnaa leipäpaloille. Huom. wasabin kanssa kannattaa olla varovainen, mikäli se ei ole tuttu ainesosa. Sitten vaan lisätää leivän muotoiseksi leikattu graavilohiviipale ja koristellaan juuri valmistunut smushi halutulla tavalla. Nam!

Thaimaalainen korianteri- kookoskala
Näitä tarvitset: ruodoton kirjolohifilee, keltaista currytahnaa, kookosmaitoa, limetti, kalakastiketta, papuja sekä tuoretta korianteria. 

Näin valmistat: Leikkaa kala paloiksi. Currytahna, kookosmaito, limemehu ja limen raastettu kuori sekä kalakasike sekoitetaan paistokasarissa ja kuumennetaan kiehuvaksi. Seuraavaksi lisätään pavut ja parin minuutin kuluttua kalapalat. Kala kypsyy nopeasti, mutt palat kannattaa kääntää välillä tasaisemman kypsymisen takaamiseksi. Viimeistele silputulla korianterilla ja tarjoile riisin kanssa.

Molemmat ohjeet löytyvät täydellisinä uusimmasta Pirkka- lehdestä (8/2013) sekä Pirkan Reseptihausta.Nyt tarkkasilmäiset varmaan huomasivat, että annoksessa ei ole riisiä tai papuja vaan makaroonia ja herne-maissi-paprikaa. Kokkaustuokioon valmistautuminen ei ehkä aivan onnistunut, sillä kumpainenkin ainesosa uupui muonavarastoista. Koska lähikauppa sijaitsee 25 kilometrin päässä/ suunta, niin jouduin hieman säätämään ja soveltamaan. :D Ja mielestäni reseptejä ei kannatakaan noudattaa aivan orjallisesti, vaan kannattaa vaihdella ainesosia ja kokeilla, mikä on se oma juttu.

Oletko aasialaisen keittiön ystävä? Entä näperteletko itse sushia? Noudatatko kiltisti ohjeita vai oletko kokeileva kokkaaja?

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)