sunnuntai 25. elokuuta 2013

MUIKUT JA LÄMMIN PERUNASALAATTI

Moikka taas! Viikon ruokavinkki. Eilen meillä syötiin lähiruokaa. Itse verkolla pyydettyjä muikkuja (tai no, A ne verkot viritti jne) pannulla paistettuna sekä omia tomaatteja. Vain omat kananmunat puuttuivat tältä aterialta. A valmisti muikut, minä tein lisukkeeksi lämmintä perunasalaattia. Kyl oli hyvvää! :P

Kyseessä on helppo ja nopea ateria. Muikkujahan saa myös ostettua, niitä ei ole välttämätöntä itse pyytää. Siivotut muikut pyöritellään perinteisesti suola-ruisjauhoseoksessa ja paistetaan voissa pannulla. Meillä käytettiin ruisjauhon sijaan ihan tavallista vehnäjauhoa sekä korppujauhoa. Jotkuthan syö muikut ruotoineen kaikkineen, mutta itse sipertelen evät sekä ruodon pois. Hieman vaivaahan se vaatii, mutta onneksi liha irtoaa melko helposti ruodosta.

Perunasalaatti valmistuu keittämällä perunat sekä kuullottmalla sipulisilppua öljyssä sekä punaviinietikassa. Mausteiksi riittää suola, lihaliemi sekä pippuri. Keitety perunat lohkotaan ja kaadetaan sipulisilppu ja lemi perunoiden päälle ja sekoitetaan. Joukkoon voi halutessaan lisätä oliiveja tai kapriksia. Ja eikun syömään!

Mites on, onko täällä muikunsyöjiä joukossa?

PS. Illemmalla kannattaa palata blogiini sikäli mikäli sieltä löytyy yhtään kilpailuhenkeä! ;)

Seuraa blogiani helposti Blogilistan, Bloglovinin tai Googleraadin jäsenenä! Blogini pääset lisäämään listallesi TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)