sunnuntai 22. syyskuuta 2013

AAMUPALALLA

Huomentapäivää! Rakastan niin paljon näitä viikonlopun kiireettömiä aamuja, että piti ihan oma postauskensa asian puolesta väsätä. Mikään ei ole ihanampaa kuin se, että voi kaikessa rauhassa ensin heräillä, ihan omaan tahtiin, ehkä loikoilla vielä sängyssä ja nousta kun hyvältä tuntuu. Ilman, että tuli hännän ala olisi alettava vetämään vaatetta niskaan ja lähdettävä kiitämään johonkin, minne piti lähteä jo hieman aiemmin välttyäkseen kiireeltä...

Mutta niihin kiireettömiin aamuihin. Halutessaan voi notkua vaikka yöpuvussa ja syödä pitkään ja hartaasti aamupalaa, jota en viikolla ennätä syömään ollenkaan tuon itse luomani (hups, sanoinko tuon ääneen?) kiireen takia. Parhautta, sanon minä.


Aamupalalla on nykyisin lähes poikkeuksetta tuoreita, omien  kanojen munia. Näistä munista ja niiden tekijöistä ainakin tietää, että ne ovat onnellisia. Kanojen touhuja on ollut jännä seurata ja vaikken niin kanan sielunelämästä tiedäkään, niin vaikuttavat aika onnellisilta kuopsutellessaan ja ottaessaan hiekkakylpyjä omassa aitauksessaan. :)

Ostin hiljattain kokeeksi myös Valion Olo viiliä ja ainakin itse tykkäsin. En tosin vieläkään ole ymmärtänyt, miksi viilit venyvät, mutta maku oli jokatapauksessa hyvä. Päällä olevan viilikerroksen alla oli herkullista hilloa. No, kahvi ja leipä kuuluu tottakai asiaan. Viikonloppuisin juon myös usein limpparia, jota hurautan kätevästi jokin aika sitten hankkimallani Soda Stream- laitteella. Enimmäkseen hörpin kivennäisvettä, mutta viikonloppuisin on lupa poiketa normaalista. :D Luumut ovat peräisin vanhempieni naapureilta, omat luumupuut eivät tänä vuonna tehneet yhtä ainoaa luumua. Olin tästä hieman pettynyt, mutta vielä enempi olin pettynyt, että kirsikkapuu näytti jopa kuolevan. Lohdutukseksi vanhan puun juuresta alkoi työntyä uusia taimia. Mutta ensimmäisiä kirsikoita joutunee odottelemaan tovin, jos toisenkin.Kaikenlaista sitä mieleen juohtuu ihan niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin aamupalasta. Aivan aiheessa ei tämäkään postaus kestänyt, mutta eipä ole mitenkään harvinaista se, kun minusta on kyse. :D

Nyt päivän askareisiin - ja niitähän on. Metsään pitäisi koiruuksien kanssa lähteä, koti siivota, pyykkiä pestä, hoidettava kanat ja nurimkonkin voisi leikata. Joten tuumasta toimeen! Mitäs ohjelmaa teillä on tälle päivälle? Reipasta sunnuntaita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)