maanantai 2. syyskuuta 2013

KIRPPARITAKKI

Tsau vaan! Täällä taas. Vähän paremmilla fiiliksillä kuin vielä eilen, vaikkakin ajatukset pyöri pitkin yötä päässä ja unet jäi melko vähiin. Täällä oli muuten illalla kesän viimeinen (?) ukkonen, upeaa välkettä sysmustalla taivaalla!

Tänään esittelyyn pääseekin itselle hieman poikkeavanlainen ostos - kirppariostos nimittäin. Ostin hetki sitten uuden (vanhan) välikausitakin kirpputorilta. En oikeastaan käy koskaan kirpputoreilla enkä valehtele, jos sanon, että harvemmin kuin kerran vuodessa. Tämä johtuu ehkä kaikkein eniten laiskuudesta eli en jaksa lähteä summamutikassa etsimään sitä jotakin aarretta. No, nyt kuitenkin eksyin kirpputorille etsiessäni pientä puista jakkaraa. Jakkaraa en löytänyt, mutta uuden takin kylläkin. Tänä aamuna se pääsi myös käyttöön, sillä aamu oli melko viileä ja märkä varsinkin. Ajattelin, että jos pidän takkia edes kerran, on se hankkinut hintansa. Aion pitää takkia kyllä enempikin, sillä se tuntuu varsin mukavalta.
Jostain syystä takki näyttää kuvissa jotenkin läikikkäältä. Oikeasti takkia ei todennäköisesti ole käytetty montaakaan kertaa, niin siistiltä takki vaikuttaa hihansuita myöten. Maksoin takista vitosen. Tämän voi kai jo luokitella sellaiseksi löydöksi?


Vaikka tuolla tekstissä mainitsinkin 'jos pidän takkia edes kerran', en tarkoita sillä, että kannatan päätöntä kuluttamista tai kertakäyttökulttuuria (en ennättänyt sovittamaan takkia ja arvelin, että takki saattaa olla hieman pieni minulle). Pääsääntöisesti pyrin ostamaan vaatteita/ kenkiä/ laukkuja, joita voin ja haluan käyttää pitemmän aikaa. Tottakai joskus sattuu huteja, eikä tuote jostain syystä ollutkaan niin mukava kuin ensivaikutelma siitä oli. Sellaiset tuotteet pyrin myymään tai antamaan eteenpäin. Nytkin olisi monta kassillista vaatteita ja kenkiä, joille pitäisi löytää uudet kodit, jos ei muuten niin hyväntekeväisyyden kautta.

Itseasiassa olen hieman kateellinen niille, jotka tekevät upeita ja persoonallisia löytöjä kirpputoreilta. Secondhand tuotteet ovat toki jossain määrin myös muotia, sehän on kierrättämistä parhammillaan. Ketjumerkkien myymälöihinkin on ilmestynyt bokseja, joihin voi vanhat rytkynsä kantaa hyvillä mielin ja maailma pelastuu tai ainakin sen tuhoutumisen toivotaan hidastuvan. Rahallisesti tälläinen secondhand shoppailu sopisi budjetilleni nykyistä paremmin. Toisaalta kirpparilta bongattu Louis Vuitton laukku tuskin oli aidoimmasta päästä. :D Käytetyn tavaran ostamisessa voi olla myös nurjat puolensa.. Nää nyt oli vaan tämmösiä aivotuksia. Ja nyt tää lähtis nukkumaan, hyviä öitä!

Onkos siellä kirppareiden kiertäjiä? Entä onko joku tehnyt arvokkaampia secondhand hankintoja? 

5 kommenttia :

 1. Oonkohan mie jo kirppareiden suurkuluttaja kun oikeestaan viikoittain käyn jossakin mokomassa :D nimim. melkein koko vaatekaappi täynnä kirpparivaatteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silleen niitä hyviä löytöjä varmaan tehdään...? :)

   Poista
  2. No kieltämättä! :) tuota sinistä lasia löytyy myös lähes joka kerta ostettavaksi ja sille tää kämppä alkaa vähitelle näyttääkki :D

   Poista
 2. Mä koluan kirppareita aina tilaisuuden tullen, mutta viime aikoina noita tilaisuuksia on ollut aikas harvoin. Tänään löysin itseni melkein puolivahingossa kirpparilta, kun poikkesin aikaa kuluttamaan Savonlinnan Kympin torille, jossa en ole koskaan käynyt. Ensimmäiseksi totesin, että shoppailu saattaa loppua lyhyeen, kun kassalla kerrottiin vain käteismaksun kelpaavan, eikä lompakossa ollut kuin kolikoita, mutta niinpä vaan jotakin ostettavaa löysin 3 eurollakin! Nyt mulla on Thaimaassa tehty, hyvinkin nahkaiselta näyttävä, säkkimäinen olkalaukku, jossa kuitenkin on ihan toimivat vetoketjut useammassakin taskussa. Vaikka ko. kirpparin muu tarjonta ei pikavilkaisulla ollut mitenkään houkutteleva, niin laukkujahan ei naisella voi olla koskaan liikaa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet päässyt asian ytimeen tuon laukkuasian suhteen. Joko kohta tehdään ekskursio Vuittonille? :D

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)