keskiviikko 11. syyskuuta 2013

OMENACHUTNEY & KANAA

Koska syöminen on pakollista ja aika mukavaakin, niin vaihteeksi vähän ruokajuttua. Tällä kertaa liikutaan ajankohtaisessa aiheessa ainakin kaikille niille, joilla sattuu olemaan omenapuita. Meillä niitä sattuu olemaan ihan puutarhaksi asti. A harrastelee omenapuita, joten meillä on omenoita ihan omiksi tarpeiksi ja vähän ylikin. Tuskailin omenoiden paljoutta ja työkaveri vinkkasi omenachutneysta. Sain häneltä reseptin ja nyt meillä onkin sitten purkkitolkulla omenachutneyta, joka on aikamoista herkkua! Lisäksi se valmistuu melkein itsekseen sen jälkeen kun on kuorinut ja pilkkonut omenat kattilaan. Chutneyta käytetään ruokien lisukkeena ja valmistuksessa, joten se eroaa tavallisesta, makeasta hillosta.

Omenachutney - näin valmistat:

600 g pilkottuja omenoita
2-3 sipulia
0,5 dl etikkaa
1-1,5 tl currya
1 tl hienonnettua, tuoretta chiliä
500 g hillosokeria
1 kanelitanko
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Ainekset laitetaan kattilaan, keitellään hissukseen ja sekoitellaan silloin tällöin. Itse laitoin kanelia suoraan purkista, koska kauppareissulla sattui pieni onnettomuus...kauppakassista löytyi vaniljatanko, eikä kanelitankoa näkynyt missään. Kumma! Chiliäkin yliannostelin ihan reippaasti oman makuni mukaan. Niin kannattaa jokaisen tehdäkin, curryn ja chilin määrää muuttamalla saa oman suun mukaista chutneyta. Valmista pitäsi olla noin 20-30 minuutissa. Laita kuumana lasipurkkeihin.


Mihin tätä chutneyta sitten voi käyttää? Itse tein heti seuraavana päivänä ruokaa tästä omin pikkukätösin valmistamastani chutneysta ja kanasta. Ja vaikka itse sanonkin, niin annos oli kerrassaan herkullinen!

Omenachutneylla maustettua kanaa - näin valmistat:

1 rs (500 g) broilerin fileepihvejä (maustamaton)
3/4 tl suolaa

maustevoi
50 g voi-kasvisöljyseosta
3/4 dl omenachutneyta
2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl kurkumaa

- Ripottele fileille suolaa. Sekoita voi-kasvisöljyseoksen joukkoon chutney, sitruunamehu ja kurkuma.
- Viillä fileisiin syviä viiltoja noin sentin välein ja laita viiltoihin maustevoita. Sivele fileet vielä kauttaaltaan maustevoilla.
- Paista fileet uunissa 200-asteessa 15-20 minuuttia.
- Tarjoa jäljelle jäänyt maustevoi ruoan kanssa. Lisukkeeksi keitin sushiriisiä, joka sattui olemaan ainoaa riisiä, jota komerosta löytyi, mutta soveltui mainiosta tähän tarkoitukseen.Tein molempia viime viikonloppuna ja harmittelin, kun kanaa ei jäänyt yhtään tähteeksi. Taitaa olla ruokalistalla myös tulevana viikonloppuna, niin herkkua oli. Sitten vaan keksimään ja kokeilemaan, minkä muun kuin kanan kanssa tätä voi syödä. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)