keskiviikko 25. syyskuuta 2013

SADEMETSÄ KUOSIA

Mikä kylmyys! Aamulla sängystä nousemista suunnitellessani katseeni osui ikkunasta ulos. Mieleni teki sillä nanosekunnilla vetää peitto pään yli ja hautautua yhä syvemmälle sängyn sisuksiin. Ulkona leijui lumihiutaleita! Eikä, en ala! Olin psyykannut itseni siihen uskoon, että tämän syksyn käsittämättömän lämpimät säät jakuvat läpi talven, eikä talvea siis tule ollenkaan... eikä toppatakkia tarvitse kaivaa komerosta. Hölmö minä! Mitä taas oikein ajattelin?


Syysuutta ja sademetsän henkeä (tilauksessa myös lämpöä, kiitos) kotiin tuovat viime viikonlopun ostosreissulta ostetut tyynyliinat. Meillä oli lahjakortti Pentikiin (kiitos A & J <3 ) ja heti kun näin lehdessä nämä tämän syksyn uutuusmallistoon kuuluvat tyynyliinat, tiesin mihin lahjakortti käytettäisiin. Tyynyliinat ovat 100% puuvillaa ja niitä on saatavilla neljässä eri värissä. Sarjaan kuuluu myös muita sisustustekstiileitä. 
Olen viime aikoina tykästynyt muihinkin kuin yksivärisiin kuoseihin. Ostin jo keväällä uusia sisustustyynynpäällisiä olohuoneeseen ja niissäkin on hieman tekstiä ja jotain oksaa/kukkaa tai muuta pientä. Jossain vaiheessa en olisi voinut kuvitellakkaan mitään niin ja näin levotonta kuin nämäkin uudet tyynyliinat ovat. Mutta en ennen pitänyt valkoisestakaan kodin sisustuksessa. Nyt meillä on koko kesän ollut jotain valkoista tekstiileissäkin. Syksyn tullen kaipaan aina vähän lisää värejä. Niin se mieli ja maku muuttuu. Siitäpä tulisikin pitkä lista, jos alkaisin listata niitä juttuja, joiden kohdalla mieli on muuttunut! 

Ennen kaikkea arvostan kodin sisustustekstiileissä sitä, että ne on helppo puhdistaa. Kun tuota karvaista laumaa ravaa tässä huushollissa kiitettävä määrä, niin pestävyys on aivan ehdoton juttu. Vaaleat tekstiilit ovat ehkä hieman typerä valinta koirakotiin, mutta onhan meillä pesukone, näin perustelen asiaa itselleni. :) Typerästä valinnasta koirakotiin tulikin mieleeni edellinen käynti mattopesulassa. Pesulan setä ihmetteli, kun matto tuoksahti monesta pesukerrasta/imuroinnista/hajun poistosta jne. huolimatta märälle koiralle. Minä tietysti siihen vastaamaan, että meillä on niin ja niin monta koiraa ja plääplääplää. Pesulan setä huokaisi ja totesi tämän kuultuaan: "eikö teille voisi valita jonkin toisenlaisen maton, ei ole ihan järkevä valinta tämä nukkamatto". :D Tottahan se tietysti on, ettei se kovin käytännöllinen välttämättä ole, mutta minä tykkään siitä ja koiratkin tykkää siitä. Eli ei voi valita jotain toista mattoa. Myönnettäköön, että se kyseinen matto on kyllä vaihtunut hieman lyhytnukkaisempaan vaihtoehtoon. Ja tällä hetkellä meillä ei ole mattoja ollenkaan, kun koiranuorisolle tuppaa sattumaan vahinkoja...

Onkos ruudun toisella puolella tehty syksyisiä sisustushankintoja? Entä onko muita epäkäytännöllisiä sisustajia? Tai mielensä muuttajia?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)