maanantai 21. lokakuuta 2013

ARKIRUOKAA

Moikka! Mitenkäs se viikko on urahtanut käyntiin?

Katselin postausaiheita ja havaitsin, että edellisestä ruokaa käsittelevästä postauksesta on vierähtänyt jo tovi. Nyt onkin siis ruokapostauksen aika! Tällä kertaa ruokalistalla on aivan tuiki tavallinen spagetin ja jauhelihakastikkeen muodostama arkiruoka. Itse suosin pastojen kanssa ruskeaa kastiketta, mutta tällä kertaa poikkesin normaalista ja tein tomaattikastikkeen.Jos olisin ollut oikein noheva olisin tehnyt kastikkeen itse, mutta nyt käytin ihan valmista tomaattikastiketta suoraan purkista. Sopii kyllä arkiruokailuun kuin nenä päähän, sillä valmiit kastikkeet lyhentävät ruoan valmistukseen kuluvaa aikaa ihan jonkin verran. Ja vaihtoehtoja näissä on, joten varmasti jokaiselle löytyy oma suosikki. Hassua kyllä, kuvista ei juuri tomaattikastiketta erota, mutta kyllä sitä siellä on.

Näin valmistat: Keitä pasta ohjeen mukaan. Itse käytin täysjyvästä valmistettua spagettia, jonka valmistusaika on kahdeksan minuuttia. Jauhelihan paistamisen ja kastikkeen valmistukseen voi siis keskittyä kaikessa rauhassa, sillä spagetit vamistuvat tuossa tuokiossa. Paista siis jauheliha tavalliseen tapaan, lisää mausteita oman maun mukaan (itse laitoin ripauksen suolaa sekä runsaasti valkosipulijauhetta sekä oreganoa) ja lopuksi kaada tomaattikastike jauhelihan joukkoon ja sekoita. Itse annoin kastikkeen muhia hiljalleen sen aikaa kun spagetit valmistui. Valmiiseen annokseen lisäsin parmesaanilastuja makua tuomaan. Voila!


Näin jälkikäteen ajateltuna, kastikkeeseen olisi pitänyt lisätä tomaattilohkoja. Ensi kerralla aion tehdä niin ja kokeilla jotain toista tomaattikastiketta. Nyt käyttämäni soveltuu hyvin esimerkiksi italianpataan sekä lasagneen, mutta ei ehkä ollut paras mahdollinen tähän tarkoitukseen. Kastike jäi hieman ohueksi ja olemattomaksi :D

Sohaisin muuten eilen veitsellä etusormeeni kun avasin kurkkua, auts! Tiedättehän, kurkut on pakattu sellaiseen kelmua jonkin verran paksumpaan muoviin. Kipu tuli oikeastaan vasta jälkikäteen ja nämä kirjoitushommat ovat normaalia haastavammat laastari sormenpäässä. Miten sitä välillä onkin niin tumpelo noiden teräaseiden kanssa? Sormeen tuli aikamoinen palkeenkieli, onneksi ei sentään palaa irronnut. Että olkaahan varovaisia niissä kokkailuhommissa sitten. :)

Itselläni ainakin on monesti hankaluuksia keksiä, mitä ruokaa laittaisin, varsinkin näin arkena. Olisi ihan inspiroivaa kuulla, mitä teillä muilla on viikon ruokalistalla?SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)