torstai 17. lokakuuta 2013

BARBIE NAILS

Hyvää iltaa! Tänään asiaa hieman kynsistä. Kuten jo aiemmin olen kirjoitellut, on minulla ollut geelikynnet yli kolme vuotta. Jokin aika sitten luovuin niistä ja nyt minulla on ollut geelilakkaukset muutaman kuukauden. Olen siinä sivussa tehnyt pientä vertailevaa tutkimusta ihan omien kokemusten pohjalta. Ajattelin jakaa teillekin näitä kokemuksiani, vaikka melko yleistähän kynsien laitattaminen jo onkin. Mutta varmasti jossain on vielä joku, joka pohtii näitä asioita ja joku, jolla ei vielä ole kynsiä - niin sanotusti.

Geelilakkaus

Geelilakkaus

No, mitä eroa näillä kahdella sitten on? Geelikynnet eli rakennekynnet ovat geelilakkausta huomattavasti kovemmat, mikä tietysti tekee kynsistä myöskin kestävämmät. Molemmat kestävät siisteinä noin kolme viikkoa, kynnen kasvunopeudesta hieman riippuen. Itse huollatin geelikynsiä pääsääntöisesti neljän viikon välein, geelilakkauksia on huollettava hieman useammin, mielellään kolmen viikon välein. Huoltovälin venyessä kynnet ovat ennen kaikkea liian pitkät (olen laiska viilaamaan kynsiäni itse), mutta myös riski niiden katkeamiselle tai repeämiselle kasvaa. Geelikynsi voi myös irrota (ei huolta, oma kynsi ei ainakaan minulta irronnut koskaan tai edes katkennut).

Geeli- eli rakennekynnet soveltuvat hyvin varsinkin silloin kun kynteen halutaan lisäpituutta. Menetelmiä pituuden lisäämiselle on useita, mutta omani tehtiin muoteilla eli mitään ylimääräistä kuten tippejä, ei minulla ollut. Pääsääntöisesti minulla oli aina geelien alla omat kynnet, mutta joskus kynsiä joutui korjailemaan ja tekemään myös sitä lisäpituutta. Geeleillä voidaan korjata myös syystä tai toisesta vahingoittunutta kynttä.

Geelikynnet
Monet tuntuvat pohtivan, vahingoittaako rakennekynnet omia kynsiä. En tietenkään voi vastata kuin omasta puolestani, mutta vastaukseni on ei, ammattitaitoisissa käsissä oma kynsi ei vahingoitu. Huollon yhteydessä vanha geeli viilataan pois, omasta kynnestä ei kuitenkaan viilata kuin pituutta. Toki geelikynsien jälkeen pelkät geelilakatut kynnet tuntuivat haurailta ja heikoilta. Tosiasiassahan kynteni olivat kuitenkin aivan normaalit, omat kynnet. Mutta, geelikynsiin verrattuna auttamattoman heiveröiset...

Geelikynnet
Geelilakkauskin vahvistaa omaa kynttä, mutta sitä ei edelleenkään voi verrata geelikynsiin. Geelilakkaus on hyvin luonnollinen ja kestävä vaihtoehto, jos olet tyytyväinen kynsiesi pituuteen tai et vain halua geelikynsiä. Geelilakkauksella ei siis voi pidentää kynsiä. Kestävän lakkauksen sen sijaan saa useiksi viikoiksi, toisin kuin tavallisilla kynsilakoilla. Koska kynnet eivät kuitenkaan ole erityisen vahvat, on geelilakattujen kynsien huollattaminen säännöllisin väliajoin jopa tärkeämpää kuin vahvempien geelikynsien. Tai sitten sen viilan on pysyttävä omassa kädessä. ;)

Molemmissa on hurjat määrät eri värejä ja erilaisia koristeitakin löytyy timanteista ja helmistä, tarroihin, kuivattuihin kukkiin ja simpukankuorisilppuun. Kynsi voidaan myös viilata monenmuotoiseksi. Itse olen tykännyt melko luonnollisen muotoisista kynsistä. Samoin koristeluissa on menty melko hillityllä meningillä, mutta väreissä onkin ollut suurempi kirjo aina mustiin kynsiin asti. Kesäaikaan tunnun valitsevan kynsiin hieman vaaleampia ja hillitympiä värejä ja koristeluita. Talviaikaan värit tummenevat.

Tässä joitain ajatuksiani geelikynsistä sekä geelilakkauksesta. Menetelmiä on useita, tekijöitä kaikenlaisia ja niin myös lopputuloksia. Ammattitaidolla tehdyt kynnet, olivatpa ne geelilakatut tai rakennekynnet, ovat kauniit ja kestävät. Ja kyllä minulla vähän on ikävä niitä geelikynsiä... Muuten, ylimmän kuvan geelilakan väri on Barbie.


2 kommenttia :

 1. Nuo laitetut kynnet on kyllä niin kauniit! Miun kynnet tosin on kärsiny sekä rakenne- että geelikynsistä :/. Molempien jälkeen kesti monta kuukautta, että omat kynnet vahvistu normaaleiksi. Alussa olivat jopa kipeät poiston jälkeen (rakennekynnet). Ja tiedän ainakin kaksi ihmistä, joilla omat kynnet on olleet muhkuraiset jonkin aikaa, mistä lie johtunut... Mutta nätit on :)!
  -Mimmu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että noin on käynyt. Itselläni tietysti muutos ei ollut niin suuri, koska rakennekynnet vaihtuivat geelilakkaukseen. Olen silti ollut positiivisesti yllättynyt, miten hyvin kynteni ovat kestäneet näillä pelkillä geelilakkauksilla. ...eilen tosin katkesi yksi, auts kun on kipee! Mutta keskimäärin kuitenkin hyvin kestäneet.

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)