lauantai 19. lokakuuta 2013

FOLIOHATTU EI ESTÄ AJATUSVAKOILUA!

Morjensta morjens!

Tämä postaus on hieman blogini aiheiden ulkopuolella, mutta menköön. Viime päivien jutut medioissa on saaneet minussa aikaan osittain jopa melko hillittömiä hihityskohtauksia, mutta myös hieman vakavempia ajatuksia. Joskus muinoin muistan lukeneeni hersyvän naurunremakan ryydittämänä erään keskustelupalstan mielipiteenvaihtoa salaliitoista ja näissä vilahteli kovinkin usein sana foliohattu ja keskustelijat vaihtoivat ajatuksiaan mm. parhaista materiaaleista hatun valmistamiseksi, hatun tarpeellisuudesta ja tarkoituksesta. Näihin päiviin olen ollut vahvasti siinä uskossa, että keskustelun takana on joukko erittäin hyvällä mielikuvituksella varustettua porukkaa, jotka toisiaan ja itseään viihdyttääkseen sanailevat tästä hirmuisen hauskasta foliohatusta. Ennen kuin... luin loppuviikosta Marmain verkkosivuilta tämän artikkelin. Siis ihan oikeesti! Foliohattu onkin ihan totta eikä pelkkää sanahelinää! Olenko minä ainoa, joka on naiivisti kuivtellut, ettei ajatusvakoilua ihan oikeasti ole?

Onneksi voin itse kuitenkin nukkua yöni ihan rauhassa, sillä ajatukseni tuskin kiinnostaa vakoilijoita. Enkä aio hankkia tai askarrella foliohattua! :DAihe, joka herätti vakavempia ajatuksia on kateus. Kuulin puhuttavan aiheesta NRJ:n iltapäivässä ja eilen myös televisiossa sivuttiin aihetta Vain Elämää- sarjassa. Mikä meitä tekee niin kateellisia toisillemme, tätä pohdittiin ja olen pohtinut aihetta myös itse. Vastausta en tietenkään ole suoranaisesti keksinyt. On naapurikateutta, yrittäjäkateutta jopa ystäväkateutta! Tärkeää ja olennaista kateudessa on kuitenkin omasta mielestäni se, miten kateuden tunnetta käsittelee. No, voin myöntää ihan näin avoimesti olevani kateellinen esimerkiksi eräälle bloggaajalle, joka kirjoitti saaneensa kutsun Singaporeen, jonne hänet lennätetään maailman parhaaksi valitulla lentoyhtiöllä ja asutetaan huikeaan luksushotelliin viideksi päiväksi. Vau! Kyllä kelpaisi minullekin just ja just!

Vaikka myönnän olevani kateellinen, en ala vihata tätä henkilöä, en puhumaan selän takana pahaa enkä mulkoilisi häntä vihamielisesti tai muuten nenänvartta pitkin, mikäli häneen sattuisin törmäämään. Mielestäni on hienoa, että hän menestyy tekemisissään ja on todennäköisesti työllään tämän kutsun ansainnut. Oma elämäni jatkuu tästä huolimatta aivan normaalisti. Lähden muutaman viikon päästä Lontooseen ja olen onnellinen siitä matkasta. Matkasta, jonka olen omilla rahoillani kustantanut ja jotka olen omalla työlläni hankkinut. Ajattelen, että meillä kaikilla on mahdollisuus menestyä ja saada/tehdä niitä asioita, joita haluamme. Itsestä se on kiinni eikä siihen toisten paha kadehtiminen auta. Pahalla kateudella tarkoitan juuri niitä negatiivisia ilmiöitä, jota kateus joissain ihmisissä aiheuttaa. Tämän myötä voinkin sujuvasti toivottaa kaikille tsemppiä niihin omiin tavoitteisiin pyrkimyksessä!Kolmas asia, jonka nostan lyhyesti esiin tähän loppuun koskee blogimainontaa ja sen ohjeistamista. Hesari uutisoi viime viikolla, että nyt ollaankin valmistelemassa blogimainontaa koskevaa ohjeistusta yrityksille (lue täältä), kun aiemmin valmisteltiin ohjeistusta bloggareille. Tämä oli mielestäni hyvä uutinen. Ohjeistusta asiaan kaivataan, sillä bloggaaminen ja esimerkiksi kuluttajansuojalain asiantuntemus eivät aina kulje käsikädessä. Hyvä kuitenkin on, että vastuuta annetaan myös näille yhteistöiden toisille osapuolille eli yrityksille. Monet blogit hoitavat mainontansa moitteettomasti, mutta esimerkiksi itse olen ollut monta kertaa sormisuussa ja miettinyt, pohtinut ja ihmetellyt, miten asiat kuuluisi hoitaa ja nimenomaan oikein. Lukisin ohjeesta, jos jostain sellaisen löytäisin! Ja uskon, etten varmasti ole ainoa, jota asia on mietityttänyt. Ja entäpä ne nuoret bloggaajat, joilla ei kerta kaikkiaan vielä ikänsä puolesta ole kykyä ajatella koko asiaa? Ja vaikka nämä nyt kaavaillut ohjeet koskisivat vain ammattimaisesti bloggaavia, niin odotan niitä innolla ja aion niihin tutustua heti kun ne ovat saatavilla.

Niin. Että tälläinen ajatusripuli. Yäk, olipas rumasti sanottu. Nyt voisi olla oikea aika heittää takki niskaan ja lähteä Nerin kanssa ulkoilemaan. Illalla on aikomuksenamme suunnata ystäväpariskunnan luo napostelemaan herkkuja!

Mitäs iltasuunnitelmia? Entä herättivätkö ajatukseni mielipiteitä? Kertokaahan!

Käykäähän osallistumissa arvontaan! Ja tutustukaa myös blogin Facebookiin ja Instagramiin (linkit ylhäällä). :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)