tiistai 19. marraskuuta 2013

RUOKAVINKKI: LÄMPIMÄT VOILEIVÄT

Moikkamoi! En aloittanut vielä reissupostauksen tekemistä vaan siirsin vasta kuvat kameralta ja katselin, onko kuvista käytettäväksi täällä. Nukuin viime yönä pois edellisen yön valvomisesta aiheutunutta univelkaa ja olo on hieman nuutunut tälläkin hetkellä. Hotelliyö Helsingin keskustassa meni valvoessa ja kuunnellessa ulkoa kuuluneita ääniä, kadulta kuului ihan käsittämätöntä paukutusta ja räminää. Hotelli sijaitsi pienellä sivukadulla, mutta jostain siihen kantautui meteliä. Eilinen päivä hurahti työhön liittyvässä koulutuksessa, jonka jälkeen piti vielä ajella kotiin. Illalla kahdeksan jälkeen kotiuduttuani kokkaaminen ei oikein innosta, joten lämpimät voileivät ovat helppo vaihtoehto näihin hetkiin.
Lämpimät voileivät vat itse asiassa yksi kestosuosikeistani. Niillä on lisäksi pitkät perinteet ruokalistallani, sillä niitä syötiin monesti lauantai-iltaisin saunan jälkeen myös lapsuudenkodissani. Leipien tilalla käytettiin monesti myös riisipiirakoita ja niiden lisänä saattoi olla esimerkiksi keitettyjä nakkeja. Lauantaisin oli yleensä myös limpparia sauna- ja ruokajuomana! :) Joo-o, edustan sellaista ikäluokkaa tai ainakin kotikasvatusta, ettei limppareita joka päivä lipitetty. Niinkuin karkkiakin syötiin karkkipäivänä. 


Lämppärit, voikkarit tai miksi niitä nyt kukakin kutsuu, ovat helppoja ja nopeita tehdä ja kaiken kukkuraksi niiden varioiminen uudenlaisiksi on vain omasta mielikuvituksesta kiinni. Käyttämällä ihan perus"lisukkeiden" kaverina esimerkiksi mausteita, saa helposti jo ihan uudenlaisen makuelämyksen. Juusto on omasta mielestäni ihan ehdoton lisuke, mutta tavallisen juuston lisänä kannattaa kokeilla rohkeasti myös erikoisempia juustoja. Lisäksi myös currytahnat ja pestot käy hyvin, kun haluan hieman normaalista poikkeavia makuja. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. :) Ja vaikka uunin lämmittäminen näitä varten tuntuu hieman turhalta, niin onhan se selvää, että leivistä tulee paremmat. Mikrossa leipä vain lämpeää, oikeassa uunissa leipään tulee myös rapeutta.

Usein tosi simppeleillä lisukkeilla saa aikaiseksi ainakin pikkunälkään sopivia makupaloja. Tällä kertaa käytin Keijua, tavallista majoneesia, kinkkua, juustoa, tommaattia sekä halloumijuustoa. Mausteeksi lisäsin kuvien ottamisen jälkeen basilikaa. Ja leipänä käytin Fazerin Puikuloita, miksei vaalea leipäkin kävisi? Jostain syystä Puikuloista on vaan tullut itselleni mieluisimpia leipiä. Lämpimät leivät lunastivat jälleen kerran lupauksensa,  hyviä olivat ja juuri sopiva eväs ärsyttävään pikkunälkään. 

Millaiset ovat omat lämpimät voileipäsi? SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)