perjantai 6. joulukuuta 2013

HYVÄÄ ITSESNÄISYYSPÄIVÄÄ!

Moikka kaikille!

Tänään on erikoinen päivä, eikä vähiten siksi, että on rakkaan kotimaamme Itsenäisyyspäivä. Tällä päivällä on minulle henkilökohtaisesti suuri merkitys, sillä tänään on myös minun syntymäpäiväni. Vuosia on jo kertynyt ja iän myötä myös varsinaisen syntymäpäivän merkitys on muuttunut. Lapsena synttäreillä kävi kavereita ja sukulaisia. Nyt serkkutyttöni toivotteli minulle Facebookin puolella hyvää synttäriä ja muisteli, miten pieninä tyttöinä katseltiin meidän kerrostaloasunnon kolmannen kerroksen ikkunasta, kuinka siniristilippu liehui salossa minun syntymäpäiväni kunniaksi. :D

Liput liehuvat saloissa myös tänä päivänä, kun serkkutyttö ja minäkin ollaan jo vähän isompia. Tänään ne liehuvat Suomen itsenäisyydelle, ei minun syntymäpäivälleni. Vaikka tämä asia valkeni minulle jo varmaan paljon ennen totuutta Joulupukista, niin olihan se hauska ajatus. Syntymäpäiviin mahtuukin paljon kaikkea hauskaa.Nyt aikuisena syntymäpäivä on vähän kuin kaikki muutkin päivät - paitsi että on vapaapäivä. Harvemmin ketään käy kylässä, vaikka syntymäpäivä muuten muistetaankin ja Facebook- seinät täyttyvät onnitteluista. Joku saattaa laittaa ihan tekstiviestinkin. Illalla isi ja äiti tulevat kylään. Olemme yhdessä. Enää ei ole tietoakaan mistään villeistä bileistä, kuten nuoruusvuosina. Joskus sitä  kaipaa, hölmöjä nuoruusvuosiakin. Tai niitä bileitä ainakin. ;)

Kaikki syntymäpäivät eivät ole olleet hyviä. Matkan varrella on tapahtunut ikäviä ja kivuliaitakin asioita niin henkisesti kuin fyysisestikin. Onneksi niitä parempia syntymäpäivä on ollut enempi. Tapahtumat ovat kuitenkin jättäneet jälkensä ja olenkin miettinyt, mitä järkeä syntymäpäivän vietossa oikeastaan on? Vanhenet vuosi vuodelta, ei se ole saavutus vaan väistämätön paha, kunnes ollaan sen viimeisen edessä. Ehkä minulla tämän vuoksi on tänä(kin) vuonna "tynkäjuhlat"?

Toista on Suomella! Suomen syntymäpäivää ja itsenäisyyttä on kaikki syyt juhlia. Mikä onkaan hienompaa kuin olla suomalainen ja asua Suomessa, jossa moni asia on verrattain hyvin. Ja muistetaan vielä se, minkälaisen työn maamme miehet ja naiset tekivät, jotta tämä kaikki on mahdollista. Hyvää Itsenäisyyspäivää meille kaikille suomalaisille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)