tiistai 17. joulukuuta 2013

JOULUPANIIKKI?

Hjälp! Joulu on viikon päästä ja arvatkaas, kuinka hyvin olen siihen valmistautunut?

No, en ole. Okei, kaksi lahjaa on ostettu, vielä olisi pari hankittavana. Kotiin en ole laittanut minkäänlaista joulutunnelmaa. Nyt kun viimein herään horroksesta siihen, että joulu tosiaan on jo ensi viikolla, alan tuskailla koristuksien kanssa. En ole kovinkaan jouluihminen. Mielestäni kahden aikuisen kodin ei tarvitse täyttyä ääriään myöten joulukrääsästä, mutta voisihan sitä jotain pientä laittaa tänäkin vuonna.

Näin se yleensä menee: Aaton aattona heräilen viimeistään unestani ja kaivan vanhat vähäiset koristeet esille. Totean, ettei ne ole oikein mieleiset eikä enää ehdi ostamaan uusia. Ei ainakaan sellaisia ihan älyttömän makeita ja viimeisen päälle mieleisiä. Mitkä muuten olisi ne mieleiset? Ahmmm, en oikein osaa sanoa. Tuskastun ja olen lähes kyllästynyt jo koko jouluun tässä vaiheessa. Lupaan itselleni, että ensi vuonna hoidan asian kuntoon, ehkä jopa joulun jälkeen alkavissa alennusmyynneissä, mikäli sopivia juttuja sattuu löytymään. Laitan hieman jotain vanhoja koristeita esille. Kuusi tuodaan sisään hieman ennen aattoa, monesti aaton aattona. Senkin koristelen melko minimalistisesti. Kuusta pidetään karisevuusmomentin mukaan, runsaasti kariseva kuusi saa luvan lähteä karisematonta aiemmin. Sitten ne vanhat, vähäiset sisustuskoristeet nököttävät paikoillaan usein vielä tammikuun lopullakin. Ei niitä raaskisi takaisin laatikkoon tunkea, kun ne sieltä viimein on saanut kaivettua esiin, senkin yhden ja ainoan tontun huopatakissaan ja pitkässä, harmaassa parrassaan... Että näin. Jouluihmiset haukkovat henkeään ja ovat pyörtymisen partaalla. Olen pahoillani, että olen tällainen epäjoulu- tyyppi.

Tässä kuitenkin jotain, mitä haluaisin tänä jouluna kotiini laittaa. Ehkei tämän joulun suunnittelu sujunut yhtään edellisvuosia paremmin, sillä sehän on selvää, ettei nuo Zara Homen valikoimasta poimimani tuotteet ennätä jouluksi kotiin, vaikka minkälaisia toiveita heille lähettelisin. Mutta inspiraatiota luomaan...

1, 6-7, 9 ja 11: Zara Home / 2-5, 8 ja 10: Pentik
Noita Pentikin Decora kynttilänjalkoja (8) havittelin jo viime vuonna, mutta en onnistunut niitä saamaan. Nyt ainakin Sokoksella on näitä myynnissä. Kysymys kuuluukin, mitä nyt siis teen? ;) Zaran tuotteista sydän läpättää helmenvalkoisille lasinalusille (6). Ne  nyt ei sinänsä liity edes jouluun, mutta sellaiset haluaisin. :) Hauskasti kuvioitu keittiöpyyhe (9) sen sijaan on joulutuote ja juuri sopivasti ei-liian-vakavasti jouluinen. Jep. Ja kyllähän huolisin kaikki "listalta" .

Tämän joulun henkilökohtainen hittituote nököttää kuitenkin yllättävästi Citymarketin hyllyllä. Viimekertaisella ruokaostosreissulla bongasin valloittavan valkoisen hirven ja ihastuin korviani myöten! Olen päättänyt kotiuttaa moisen otuksen Pentikin hopeoitujen porojen kaveriksi. Huomenna marssin hirvikaupoille. :D Sain muuten eilen illalla myös olohuoneeseen tekemäni hankinnat eli hyvin ennättivät jouluksi.

Joko teillä on lahjat ostettu ja joulukoti laitettu? Onko kukaan yhtä onneton jouluilija kuin minä?SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

2 kommenttia :

 1. heips,

  ei mulla muuta, mutta jos sittenkin päädyt tilaamaan nuo Pentikin kynttilänjalat, niin saat minulta etukoodin (-20%) Pentikin verkkokauppaan. Sain sen koodin syksyllä jostain kampanjasta, enkä ole löytänyt itselleni mitään tilattavaa (lue: en ole ehtinyt perehtyä valikoimiin), joten voin hyvin luovuttaa sen sulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, onpa kivasti ajateltu. :) Itselläni on pari vajaata lahjakorttia liikkeeseen, jotka ajattelin käyttää ennen kuin menee vuoden loppuun vanhaksi.

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)