tiistai 3. joulukuuta 2013

LONTOO: WE WILL ROCK YOU

Good evening my lovely friends! Tänään (viimeinkin) palataan taas Lontooseen ja tämän postauksen pääasiallisena aiheena on hehkuttaa We Will Rock You musikaalia. Veljeni oli hankkinut meille liput kyseiseen musikaaliin Dominion Theatreen ja odotinkin tätä innolla, koska olin kuullut pelkkää hyvää musikaalista. Enkä pettynyt! Olen vieläkin jotenkin kovin vaikuttunut esityksestä ja sen tunnelmasta, lähtisin ihan koska vain uudelleen.

Kuvia esityksestä ei ole, koska  luonnollisestikin kuvaaminen esityksen aikana oli ankarasti kielletty. Dominion Theatre on yli 2000 paikkainen, historiallisestikin arvokas teatteri, jossa on esitetty We Will Rock You musikaalia nyt kaksitoista vuotta. Tuona aikana esityksen on ehtinyt nähdä yksi jos toinenkin, jotkut useampaankin otteeseen. Henkilöhahmoja ja vitsejä on tuona aikana päivitetty, vaikka tarina on sama.


Omat katsomopaikkamme oli yläkatsomossa, jonka oikealla puolella (yllä kuvassa) on kuninkaallisten aitio. Mitä ilmeisemmin heitä ei ollut paikalla. :D Näkymät lavalle olivat loistavat, mutta niin varmaan mistä tahansa tässä teatterissa? Jo teatteri itsessään on eräänlainen nähtävyys tälläiselle pikkukaupungin tytölle, melko hulppea teatteri meikäläiseen paikallisteatteriin verrattuna. Ja jos oli puitteet vähän toiset, niin olivat kyllä kaikki muukin.

We Will Rock You on Queen- yhtyeen ja edesmenneen Freddie Mercuryn muistoksi tehty musikaali, jossa tulevaisuuden nuoret (The Bohemians) kapinoivat samanlaisuutta ja purkkapoppia vastaan. Kaiken pahan alku ja juuri Killer Queen kätyreineen yrittää estää nuoria tässä ja saada heidät luopumaan moisesta hömpötyksestä - rock and rollista. Koska nuoret on jo osittain aivopesty, on heidän tiensä rockin maailmaan pitkä ja kivinen, mutta matkaan mahtuu myös rakkaustarina. Vaikkei juoni välttämättä ole kaikkein monimutkaisin teatterin historiassa, niin esitys on niin mukaansa tempaava ja huikea, ettei moista edes tule ajatelleeksi. Livelaulut, livebändi ja huikea äänentoisto sai kyllä kylmät väreet aikaiseksi. Lauluesityksissä huomioitiin myös yleisö ja ajoittain tunnelma oli kuin rock- konsertissa! Ihmiset taputtivat ja lauloivat mukana ja vitseille naurettiin vähän väliä. Lähes kolme tuntia kestäneen esityksen jälkeen olisi toivonut näkevänsä lisää. Mukaan mahtui useimmat Queenin tunnetuimmista biiseistä upeasti tulkittuina, Radio GaGa, Kind of Magic, I Want To Break Free, Killer Queen, Under Pressure, Who Wants To Live Forever, No-One But You, The Bohemian Rhapsody ja monet muut hitit jäivät mieleeni soimaan.

Suosittelen kyllä enempi  kuin lämpimästi, jos noilla nurkilla satutte liikkumaan. Teatterihan on helppo löytää, sillä se sijaitsee aivan Tottenham Court Road metroaseman nurkalla. Tai tuo metroasema on aivan teatterin nurkalla. ;) Veljeni näki kanssani We will rock you'n jo toisen kerran ja viime viikolla sain viestiä, että hän on menossa kolmannen kerran! Olen ehkä vähän jopa kade, lähtisin itsekin mieluusti uudelleen. 

Alla olevat kuvat eivät millään tavalla liity musikaaliin, halusin vaan tökätä ne tuohon. Pimeä taivas, vanhat rakennukset ja kaikki nuo valot vaan luovat mielestäni jotain kaunista. Paikka on jossain Covent Gardenin ja Tottenham Court Roadin välimaastossa. Ja heppatyttönä, piti kuvata yksi eksoottinen heppa. ;)

Toivottavasti viihdyitte Lontoo- postausten parissa? Kummoista eeposta ei tällä kertaa reissusta saanut aikaan, perillä oloaikani oli niin harmillisen lyhyt. Ihania yhteisiä ja arvokkaita hetkiä rakkaan veljeni kanssa ne silti olivat, kaikessa lyhykäisyydessäänkin. 

Asiasta kukkaruukkuun, vielä on pari päivää aikaa osallistua arvontaan, joka on julkistettu Vuosi Kuplia ja kimallusta -postauksessa. Arvonnasta on mahdollisuus voittaa yllätyspalkinto. Osallistumaan pääset tästä!
Postaus on pitkä, mutta lopusta tuo arvonta löytyy. Toivottavasti viihdyit blogissani, tulethan myös uudelleen?SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)