torstai 12. joulukuuta 2013

RUOKAVINKKI: KUSKUS

Kas, kas, kuskus! Lupasin eilen olla tänään vähemmän mörökölli kuin eilen ja toissapäivänä ja aiemmin. Ja tänään se onkin ihan helppoa. sillä tummat pilvet tuntuvat ajelehtineet jonnekkin näköpiiristä ja mieli on keveä. Ja vaikka eilen nurisinkin joululahjojen hommaamisen ylivoimaisesta hankaluudesta, niin nyt olen pillottanut uteliailta, en vaan yhtä vaan kaksi pakettia! Ehkä ei sittenkään mahdoton tehtävä. :)

Tässä yksi ilta minulle tuli ankara halu kuskukseen (tämä sana huvittaa joka kerta, kun sen näen, kirjoitan tai sanon, kuuluu samaan kategoriaan kuin kaskas, joka muuten sattuu olemaan jonkin sortin koppakuoriainen tai muu vastaava höttiäinen). Siitähän se idea sitten lähti ja eikun tutkailemaan komeroa, josko sen uumenista kuskusta löytyisi. Tsiisus, jos sitä ei olisikaan ollut... vähän sama kun näytetään pe/la tai su iltana kello kymmenen illalla jotain pizza- tai hampurilaismainoksia, joista tietysti seuraa hillitön hinku kyseistä pöperöä kohtaan ja eihän täällä pöpelikössä ole mitään mahkuja saada niitä! No joo, kuskusta komerosta kuitenkin löytyi ja tälläinen annos siitä sitten syntyi.Lämmin kuskussalaatti

kahvikupillinen kuskusta (keitä ohjeen mukaan)
sitruunamehua
sipuli renkaina
tomaatteja
paprikaa
lihapullia
oliiveja
fetajuustoa

mausteita maun mukaan, itse käytin sitruunapippuria ja oreganoa

Kun neste on imeytynyt kuskukseen, lisää joukkoon sirtuunamehua ja sekoita. Kuullota pannulla sipuli, paprika ja tomaatit sekä halkaistut lihapullat. Lisää vielä kuskus kun lihapullat ovat lämmenneet ja sekoita. Halutessa oliivit ja fetajuuston voi lisätä myös pannulle, mutta itse lisäsin ne vasta valmiiseen annokseen lautaselle. Voila! Salaatti voidaan nauttia lämpimänä tai kylmänä, kummin vaan. Helppo ja nopsa tehdä. Aineksia voi annostella oman maun ja syöjien määrän mukaan, mutta tuosta yhdestä kupillisesta kuskusta tulee jo aikamoinen satsi. 

SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)