keskiviikko 29. tammikuuta 2014

BACKUPPII, BACKUPPII...!

Heissan! Se on taas viikko puolessa välissä... Vakituisemmat lukijat saattavat muistaa, miten olen valitellut kuvia sisältävän muistitikkuni katoamista. Tänään päätin varmistaa ainakin nykyisten ja tulevien kuvien varmuuskopioinnin ja ostin ulkoisen kiintolevyn, johon pitäisi muutaman kuvan mahtua. Tämän hankinnan myötä olisi sitten myös lähes pakko selvitellä viime vuoden kuvat, poistaa epäonnistuneet (ja niitähän muuten riittää), tuplat jne.

Savonlinna tänään - aika nättiä. :)

Olen olevinaan kehittänyt (lienee ehkä vähän liioitteleva sana kuvaamaan tätä, koska enhän oikeesti ole kehittänyt yhtään mitään, sillä todennäköisesti aika moni muukin arkistoi kuvansa ihan samalla systeemillä) hyvän ja itsellä toimivan tavan kuvien arkistoimiseksi. Vuosille on oma kansio, joka sitten sisältää kaikki kuukaudet eli jokaiselle kuukaudelle on oma kansionsa. Alkuun tein tuon putsaustoimenpiteen kerran kuussa, mutta mutta...siinä kohtaa on kyllä sukset lipsuneet, sillä varmaan koko viime vuoden kuvat on tosiaan läpikäymättä... Ja mitä pidempään tehtävää viiraan, niin itä isommaksi homma paisuu, noita kuvia kun tulee räpsyteltyä ja sitten vaan tuupattua talteen vailla minkäänlaista laadunvalvontaa. :-/


Nyt yksi parhaita kamujani on tässä. Buffalon 1:n teratavun ulkoinen kiintolevy. Pieni fyysiseltä olemukseltaan, mutta johan tuohon teratavuun jokunen kuva mahtuu. Hirmu kätevän kokoinen vekotin, vähän iPhonea isompi ja kutakuinkin saman painoinen. Kulkee siis yhtä helposti mukana kuin muistitikkukin, mutta ei toivon mukaan häviä yhtä helposti. 

Huomisillan ohjelmaan kuuluu sitten vanhojen kuvien palautusyritys vanhalta läppäriltä, jonka kovalevyn tyhjensin luovuttaessani laitteen vanhemmilleni. Toivon hartaasti, että saisin kuvat palautettua, sillä olen luopunut toivosta tikun löytymisen suhteen. Pitäkää peukkuja, sillä mie romahan, jos kuvat on menetetty kokonaan. Oon ettinyt sitä tikun pe#%&$&ttä joka paikasta, todennäköisistä ja epätodennäköisistä. Välillä on pitänyt muutama kyynelkin tirauttaa turhautumisen vuoksi, en jaksa hyväksyä, että se tikku olisi ihan oikeasti hukassa... Tulette varmaan kuulemaan, kuinka tuo pelastusyritys onnistuu. Nyt se on moro! :)

Vinkkejä palauttamisesta otetaan vastaan mitä nöyrimmin...SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)