torstai 23. tammikuuta 2014

BROISKUMUREKEPIHVIT

Heippa! Vihjailin eilen tämän päivän aiheen olevan ruokapostaus, joten lupaus pidettäköön. Ensin haluaisin kuitenkin kertoa teille jotain. Töistä kotiin ajellessani mietin eilisiä höpötyksiäni ja olin jokseenkin harmistunut siitä, etten pahoitellut mitenkään pinetä jekkua, jonka varmaan aika monelle saatoin postauksen otsikolla tehdä? Kyseessähän oli siis Nerin päivän asu, ei omani. Siltä varalta, että joku pettyi/närkästyi/suorastaan suuttui, voisin pyytää anteeksi tekosiani nyt. Toisekseen huvituin valokuvaustaidoistani. Tai siis niiden puuttumisesta paremminkin. Päivittelen tuon tuosta, kuinka on vähän valoa eikä kuvia saa otettua, mutta... eipä se valo ole ainoa ongelma kohdallani. En tiedä, minkälaisia ajatuksia juttuni tai kuvani teissä herättävät, koska tämä on ollut enimmäkseen itsekseen höpöttämistä. Mutta havahdun tasaisin väliajoin ihmettelemään itse omia juttujani. Taitaa olla eräänlainen henkilökohtainen kriisi tämä blogi? Hah.

No, mutta siihen ruoka-aiheeseen. Löysin tosiaan tämän reseptin muiden joutavien papereiden joukosta ja se on alkuperäisenään julkaistu Yhteishyvän ruokalehdessä 02/13. Perussetti oli mielestäni hyvä, mutta jätin kyselemättä pois ne raaka-aineet, jotka eivät tuntuneet sopivan omiin makunystyröihin. Alan olla pikkuhiljaa älynnyt, ettei ihan kaikkea tarvitse orjallisesti noudattaa ja siitäkin huolimatta voi jopa onnistua. :)

Broilerimurekepihvit & ruohosipulikastike

500 g broilerin jauhelihaa
kananmuna
sitruunamehua melko epämääräinen loraus
n. 1 dl fetajuustoa
ruohosipulisilppua
grilli- ja yleismausteseosta

kermaviilikastike

kermaviiliä (ylläri) purkillinen
ruohosipulisilppua
viispippurisekoitusta
suolaa, sokeria
sinappia

Sekoita ensin kastikeainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistuksen ajan.

Sekoittele sitten broileripihvien ainekset keskenään. Suosittelen paistamiseen jotain öljyä tuhdimpaa, jotta saat pintaan kauniin värin. Jos värittömyys ei haittaa, niin öljykin käy. Pihvit suositellaan muotoiltavaksi kostutetuin käsin, mutta itse nostelin vain lusikalla epämääräisiä kökköjä pannule, joita sitten hieman litistelin lastalla. Hyviä tuli niinkin, mutta ihan makuasia, kuinka säännönmukaisia pihvejä haluaa. :)



Enpä muista, olenko koskaan tehnyt broilerin jauhelihasta mitään? Kanasta tykkään kyllä ja sitä meillä käytetään melko paljon muissa muodoissa. Näitä tullaan kyllä syömään meillä jatkossakin, sen verran hyviä olivat. :) Kovasti tykkäsin myös ruohosipulikatikkeesta, jota voi helposti käyttää muissakin yhteyksissä, kuten vaikka porkkanoiden dippikastikkeena!


Kertokaahan jos kokeilette ja mitä tykkäsitte? Tai jos teiltä löytyy omia reseptejä broiskunjauhelihasta, niitäkin olisi mukava jakaa. :)



SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)