keskiviikko 19. helmikuuta 2014

ROLLERCOASTER RIDE

Huhhuh ja huhhuh, mikä päivä!! Suomelle olympiakultaa! Suomelle olympiahopeaa! Ja Leijonat rökitti vielä Venäjän ja raatoi tiensä välieriin! Huh! Ja vielä kerran huh! Varsinkin lätkäpelin aikaan oli kyllä vaikeuksia pysyä nahoissaan (ja sohvalla) niin kova jännitys oli päällänsä poikien puolesta. Katsottiin Nerin kanssa kahdestaan jääkiekkopeliä ja se reppana ei kyllä yhtään tajunnut, minkä takia puhisin ja kiemurtelin, hypähtelin ja hihkuin pelin aikana. Juu, Sotshin olympialaistunnelmissa ollaan. :)

Naisten hopeahiihdon seurasin työpaikalla, miesten kultahiihtoa seurasin radion välityksellä ja sepä se jännittävää olikin, kun viime metrit selostuksesta olivat lähes suoraa huutoa. Viimeiset selvät sanat olivat "...kaatuu... kaatuu...aijaijai...", enkä ollut yhtään selvillä kuka kaatui, ennen kuin viimein kahdesta kommenttaattorista toinen (vai molemmat yhteen ääneen?) toitottivat Jauhojärven ja Niskasen hiihtäneen olympiakultaa! :D Onnea niin naisille kuin miehillekin hienosta hiihdosta! Jääkiekkomatsia ennätin kotiin katsomaan juuri ja juuri viimeisen erän loppuun ja ehdin näkemään jo Suomen toisen maalin. Mikä jännitysnäytelmä! Hieno peli kerta kaikkiaan! Ja sitten vaan odotellaan kasvavan jännityksen kera seuraavaa matsia.

#sochi #olympics #icehockey

Eilen olin hieman toisenlaisissa tunnelmissa. Piipahdin nimittäin pankissa sijoitusneuvojan juttusilla. Aihe ei ihan ole omalla vahvuusalueellani, mutta sen takiahan sinne neuvojalle varmaan meninkin. Alkanee olla korkea aika ajatella (nyt viimeistään) tulevaisuutta ja aikaa kun tilille ei joka kuukausi tupsahdakkaan palkkaa. Se aika tuntuu olevan vielä kaukana, kaukana, hamassa tulevassa, mutta tällä vauhdilla se aika on aivan pian. Ja ainahan olisi hyvä olla jotain sukan varressa pahan päivän varalle. Olen vaan äärettömän huono säästäjä. Enkä tosiaan ymmärrä sijoittamisesta sitäkään vähää. Pelkillä säästöillä ei juuri rikastu, mutta sijoittamalla voi rahoilleen saada jopa pientä tuottoa. Jos hyvin käy...

Mutta ne tunnelmat tuon tapaamisen aikana. Kun menen hammasläkäriin ilmoitan heti alkuun pelkääväni lähes kuollakseni. Niinpä läksin samalla taktiikalla myös tähän tapaamiseen eli julistin kaiken tietämättömyyteni aiheesta heti alkuun. Olen sitä mieltä, että he ovat ne asiantuntijat, jotka sitten neuvovat ja tekevät asiat helpoksi tai vähemmän pelottavaksi tai tässä tapauksessa yksinkertaisiksi asiakkaalle. Mutta tunsin kyllä pientä häpeää siitä, miten tietämätön olen raha-asioissa. Ja varsinkin siitä, miten avoimesti asian esitin. Onko aina pakko myöntää, ettei ymmärrä tai tiedä jotain? Toisaalta, kyllähän se vähän kiinnostaa, mihin ne rahansa on laittamassa. Kaikki kunnia kyllä tälle pankkihenkilölle, hän varmasti parhaansa mukaan yritti neuvoa ja opastaa minua. Kieltämättä hieman huvittuneelta hän vaikutti kun vastasin kysymykseen, millainen säästäjä olen. "Pienellä pääomalla ja pienellä riskillä mahdollisimman suuri tuotto ja kääritään setelit taskuun" oli varmaan hieman alkeellinen kommentti, jopa minulta. :D Mutta kukapa niin ei haluaisi? Vai olenko ehkä maailman ainoa ihminen, joka niin voi sanoa...?

Ymmärrän toki, että kommentti ei ehkä ole aivan realistinen, mutta saa kai sitä toivoa. Lähdin kuitenkin pankista tyytyväisenä ja luottavaisin mielen. Uskon, että roposeni sijoitetaan niin, että ne eivät mene kankkulan kaivoon. Todennäköisesti rahani ovat paremmassa tallessa kuin omissa hyppysissäni, jolloin olisi suuri kiusaus sijoittaa ne esimerkiksi laukkuun, kenkiin tai... no, kyllähän niitä "sijoituskohteita" tulee aina lisää. :D


Tunteiden vuoristorataa on nyt siis pariin päivään mahtunut. Älytöntä jännitystä tänään, pirskuvaa iloa, nolostumisia ja ilahtumisia siitä, että todennäköisesti raha-asiani ovat ainakin osittain ihan hyvässä jamassa. Ja kaikki ne arkiset tunteet, joita ei toki voi väheksyä, niin mukavaa meillä on myös työpaikalla. Ja omat murut kotona! Näihin tunnelmiin... kiitos, kun jaksatte jaarituksiani! :)

Käykäähän kurkkaamassa blogin Facebookia ja Instagramia, jos "extrakuplat" kiinnostaa (linkit alla)! ;)
SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)