sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

EILAT PIKANA

Heippatirallaa! Sain taas kerran todeta, että olen todella tehokas ajankäyttäjä ja vielä uskomattomampi suunnittelemaan asioita. Näihin kahteen liittyy kuitenkin jonkinlainen ongelma, sillä käytän aikani kaikkeen muuhun kuin siihen, mitä olen suunnitellut tekeväni. Eli en pysy suunnitelmissani vaan keksin jos jonkinlaisia sijaistoimintoja alunperin suunnittelemani tehtävälistan tilalle. Ja ne sijaistoiminnot, jos mitkä, vievät tehokkaasti aikaa! Aina ei kuitenkaan ole kyse mistään joutavasta löllöttelystä tai nettiputiikeissa surffailusta, mutta alkuperäiset, itselleni asettamat hommat jäävät tekemättä tai ainakin siirtyvät johonkin tulevaisuuteen.

Näin kävi taas. Kahtena päivänä peräkkäin vieläpä. Olin jo reissusta palatessa suunnitellut, että käytän viikonlopun matkakuvien läpikäymiseen, bloggaamiseen ja siinä sivussa sitten siivoiluun ja pyykkäykseen sekä lempparisarjani väliin jääneiden jaksojen katsomiseen. Lomamatkan aikana pihamaa oli paljastunut ja kuivahtanut, joten heti eilen haettuani Nerin hoidosta kotiin, minuun iski hillitön kevättauti. Ei siis mikään tavallinen flunssa vaan käsittämätön, pakonomainen tarve heilua haravan kanssa ympäripihaa. Asiaa ei aittanut, että sääkin oli mitä loistavin...

Ehkä siellä joku jo on kerta kaikkiaan turhautunut odottelemaan lomapostauksia? Ajattelinkin nyt tähän väliin käydä läpi nuo Instagramin puolella nähdyt kuvat ja antaa pientä osviittaa mitä tuleman pitää. Mitäs sanoisitte sellaisesta järjestelystä? Toki otan mieluusti kysymyksiä vastaan ja kuulisin, mitä haluaisitte minun kertovan.

Eli eräänlaisena pikakelauksena lomamme Israelin Eilatissa ja samalla katsaus siihen, mitä tulevat postaukset tulevat olemaan.Näkymä terassiltamme hotellin uima-allasalueelle. Sanoisin, ettei hassummat näkymät! Hotellimme oli Isrotel Agamim ja valinta sattui kyllä ihan nappiin. Omalla terassilla leppoisassa illassa, not bad...

1. Mojitot lämpimässä illassa aivan meren rannalla, tähtien alla. Menitpä mihin tahansa, aina täytyy syödä ja juodakin. Siitäpä syystä en aio jättää kertomasta ruuasta. ;)
2. On aina yhtä vaikuttavaa ja ihastuttavaa, kuinka kukat ja kasvit kukoistavat loputtomassa hiekassa.


Botanic garden oli yksi vierailemistamme paikoista. Tulossa siis vinkkejä siitä, mihin Eilatissa voi mennä. Tai ainakin, missä me käytiin. :)

1. Öinen näkymä terassimme suuntaan. 2. Yön jälkeen tulee aamu - ja aamupala. Päivän tärkein ateria. :PIhan vaan varmuudeksi, minäkin olin siellä. ;) Tulevan kesän leppoisin asu on ehkä juurikin tämä. Kaftaani, joka ei nyt ehkä juuri tässä pääse aivan oikeuksiinsa, mutta uskokaa pois, on mukava ja vilpoinen  kesäasu. Itsellenihän tämä oli ihan uutta...  Kerroinko joskus, että olen perässälaahaaja, mitä tulee näihin muotijuttuihin?


Auringonlasku. Eilatissa aurinko nousee vuorten takaa ja laskee vuorten taa. Aina ja kaikkialla nämä ovat luonnon omia näytöksiä, joita on hieno seurata. Niissä on vain jotain kaunista ja maagistakin.Visiitti Jerusalemiin. Vaikka kaupungilla on hyvinkin uskonnollinen kaiku, niin se itsessään ja kaikessa kokonaisuudessaan on yksi suuri nähtävyys. Ihmetystä herättävä kaupunki!


Nämä vekkulit olivat itselleni loman kohokohta! Pääsin ensimmäistä kertaa näin lähelle delfiinejä ja jo muutaman tunnin seurailun aikana sain todeta, että ne ovat juuri niin viisaita, leikkisiä ja seurallisia kuin televisiosta olen saanut ymmärtää. Näistä kavereista ja heidän lajitovereistaan tulette näkemään kuvia varmaan  kyllästymiseen asti. Sorry, ei voi mitään, saatoin ehkä vähän ihastua.Lomat loppuvat aina aikanaan. Yleensä liian nopsaan, niinkuin nytkin. Meillä on kuitenkin kaunis kotimaa ja meillä on moni asia paremmin kuin muualla. Lisäksi kotona odottavat perhe, ystävät ja lemmikit. Kotiin on hyvä palata.


Aikataulua tulevalla lomapostaukselle en uskalla antaa, mutta se tulee kyllä. Voi olla, että jaan näitä vähän osiinkin, ettei jutut veny liian pitkiksi. Ensi viikon mission tästä aion kuitenkin tehdä! Nyt sanon heipat ja toivottelen mukavaa alkavaa viikkoa!
SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

4 kommenttia :

 1. Ihania lomakuvia! Suunnitelmissa myös matka Eilattiin, mutta hotellin valinta vielä kesken :) Tuo Agamimin allasalue näyttää kivalta! Hotelli taitaa olla jonkun matkan päässä keskustasta ja merenrannasta? Pitikö käyttää yleistä rantaa vai oliko hotellilla joku oma ranta? :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla! :) tuo hotelli ei ole aivan pahimman (parhaimman?) turistialueen keskellä. Rannalle käveli nn. 10 min, kaikki on Eilatissa melko lähellä. Me ei esim. Yhtenäkään iltana ajettu taksilla syömään vaan käveltiin hissukseen laguunin rantaa ja promenadea. Pari kertaa ajettiin taksilla/bussilla kauemmille rannoille. On toki niin yksilöllistä, millaista lomaa kukakin arvostaa. Itse tykkäsin hotellista kaikin puolin, se oli viihtyisä ja aamiainen oli ihan mieletön. Mainitsinko postauksessa, että aamiainen oli tarjolla aina 7-12? Ai niin, tuo lähin ranta oli sellanen yleinen biitsi, hotellilla ei käsitykseni mukaan ollut omaa rantaa. Itse mentiin useimmiten niille kauimmaisille rannoille. ;) toivottavasti löydätte teille sopivan hotellin. Mukavaa matkaa teille. Olisi kiva kuulla myös matkan jälkeen, mitä tykkäsit jne?

  VastaaPoista
 3. Heippa! Kirjoitin tuon ylemmän kommentin silloin kun matkaa mietittiin. Olemme siis nyt kotiutuneet reissusta noin pari viikkoa sitten.
  Agamim hotelli oli kyllä tosi siisti ja viihtyisä hotelli. Ruoka oli ihan huippua! :) Hieman kaukanahan tuo hotelli oli, mutta se ei juurikaan haitannut vaikka matka tuli käveltyä useampaan kertaan päivässä. Allasalue oli tosi ihana, mutta vesi oli kyllä kieltämättä hieman kylmää :D
  Mun mielestä toi Eilat on tosi kiva lomakohde. Siellä saa olla aika rauhassa, eikä juurikaan tulla tuputtamaan mitään. Kaupoissa myyjät on ystävällisiä ja kyselivät mistä päin ollaan. Eilatissa on turvallista kulkea ja se on siisti lomakohde. Voin kyllä suositella. Uudestaan olis melkein pakko päästä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että matkakohde ja hotellikin oli mieluisat. Ja että valitsitte vieläpä saman hotellin kuin meillä, vaikka siellä uima-altaan viileässä vedessä tosiaan virkistyi. :D Täällä on taas melkoinen matkakuume päällä, saa nähdä, mihin (ja milloin?) sitä suunnataan. Dubain ohella Eilat on kuitenkin yksi niitä paikkoja, joihin lähtisin itsekin oikein mieluusti uudelleen. Niin ja olipa ihan päivän piristys tämä kommenttisi, kiitos vaivannäöstäsi, kun jaksoit tulla vielä kertomaan matkakuulumisia. :)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)