maanantai 17. maaliskuuta 2014

VIIKKIS PÄHKINÄNKUORESSA

Heissan! Se on viikko polkaistu käyntiin ja itselleni se tarkoittaa tällä kertaa tynkäviikkoa. Kauan ja hartaasti odoteltu loma alkaa olla jo käden ulottuvilla, jippiaijee! Vielä kaksi päivää ja sitten tämä heittää pitkät kalsarit nurkkaan ja suuntaa kohti lämpimiä tuulahduksia, aurinkoa, merta, aurinkotuoleja ja rentoa lomameininkiä. Ja perinteiseen tapaan laukku on vielä pakkaamatta ja tulipa tuossa mieleeni, että onkos minulla oikeesti edes parillisia bikineitä reissuun?! Voi apua, jotain eripari ylä- ja alaosia löytyy kyllä, mutta onko pareja?? Viime reissulla taisi viimeisetkin (ja tietty ne lempparit) paukahtaa päreiksi, kun suljinhakanen rikkoutui. Mistä tähän hätään bikinit? Pitääkö aina kaikki jättää viime tippaan?

Jännä ilmiö aina näiden reissujen alla. Sitä aina odottaa kärsimättömänä ja jos ei ole mitä odottaa, niin ainakin siitä unelmoi. Kun lähtö alkaa olla lähellä, mielen täyttää aika usein hieman ristiriitaiset fiilikset. Sitä alkaa ikävöidä tuon karvalapsen perään jo ennen lähtöä, vaikka hyvin tietää, ettei rakkaalla haukulla ole mitään hätää loman aikana. Se on vaan siellä omien korvien välissä se ajatus siitä, miten lemmikki pärjää, vaikka enemmän kai on kyse omasta pärjäämisestä. :D

Perjantain asu
Viikonloppuna meillä vietettiin majavapartyja ja sunnuntaina retkeiltiin ja paisteltiin nuotiolla makkaroita. Aikas luonnonhelmassa tai ainakin luonnonläheisissä merkeissä vaihtui viikko. Olen kyllä aina tykännyt ulkoilusta, retkeilystä sekä mökkielämästä. Ehkäpä juuri siitä syystä nykyinen asuinpaikka sijaitsee syrjässä ja aina on vähän kuin olisi mökillä. Tosin mielestäni oikea mökkielämä on sitä, ettei ole kaikkia kaupunkimukavuuksia kuten televisiota, mikroa jne. Eikä sähköä. Ainakaan oikeaa sähköä, sillä silloin mökin nurkassa nököttää se telkkari, keittiössä kilahtaa mikro ja pesukone jauhaa pyykkiä. Ehkä sellaisen "minisähköt", jonka avulla saa poltettua vaikka valoja kaikkein pimeimpinä hetkinä. Ja silti olen sitä mieltä, että kynttilän valo on se, joka luo mökkitunnelman :)

No joo. Karkasi vähän raiteiltaan tämäkin asia. Majavapartyt olivat siis lauantaina. Naapuripariskunta oli kutsuttu päivälliselle majavaa maistelemaan ja taisipa naapurinmies olla osallisena touhussa jo aiemminkin. Samassa veneessä oltiin koko konkkaronkka, ekakertalaisia majavansyöjiä. Uteliaan toiveikkaina kävimme päivälliselle ja mietittiin, että entä sitten, jos liha maistuukin kamalalta? Tuoksu oli kyllä sen verran hyvä, että odotukset olivat aika korkealla. Mieheni valmisti lihasta käristystä ja hyväähän se olikin! Perunamuussia, majavakäristystä ja puolukkasurvosta. Nam! Kuvia ei ole, mutta eipä sitä makua kuviin saisikaan. No, miltä se majava sitten maistuu?Väittäisin, ettei majavanliha maistunut millekään erityiselle. Tarkoitan, ettei siinä ollut esimerkiksi pistävää makua, joka joskus on riistassa. Liha maistui kuin mikä tahansa käristysliha. Hyvällä ruokahalulla pistelin oman annokseni, eivätkä vieraatkaan tainneet ruokaansa syljeskellä. A saisi kokata useammin. :) Kaiken kaikkiaan oli mukava ilta. Syönnin päälle oli vielä saunaa ja höpöttelyä, maailma varmaan parantui ainakin omalla kohdallani.Sunnuntaina oli taas niin kaunis sää, että tuulta uhmaten miesporukka lähti pilkille ja äitini kanssa käveltiin rantaan makkaranpaistoon. Samalla napsin hieman kuvia, joista tässä muutamia. Tästä pilkkireissusta on jo muodostumassa jonkilainen perinne, sillä tämä oli kolmas vuosi peräkkäin kun tälläistä päivää vietettiin vanhempieni kanssa. Joka kerta on myös paisteltu notskilla makkarat. Joka kerta ne maistuu yhtä hyvälle, raittiissa ilmassa, mukavissa maisemissa. Todettiin, ettei missään grillissä tule yhtä hyviä makkaroita kuin nuotiolla. Ja kaikki se säätäminen, mikä nuotion aikaansaamiseen liittyy, on tietysti osa makukelämystä. 
Tämmöset jaaritukset tällä kertaa. Koitan vielä postailla jotain ennen reissuun lähtöä. Näillä näkymin vietetään vielä keskiviikko iltakin kotosalla (aiemmin oli vähän puhetta, että ajettaisiin jo illaksi Helsinkiin), joten ehkäpä ennätänkin tänne blogin puoleen vielä. En ole vielä päättänyt raahaanko mukaani läppärin, iPadin vai molemmat, mutta koitan kuitenkin postailla jotain myös reissun päältä ja jotain saattaa olla myös valmiina odottelemassa. ;) Toivottavasti viikko käynnistyi hyvin, moikkamoi!


SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)