lauantai 5. huhtikuuta 2014

EILAT PT. 1

Aijai, nyt on jäänyt kyllä joku lomamode aika pahasti päälle. Koko viikko on mennyt jotenkin puolivaloilla, saamatta juuri mitään aikaan töissä käymisen lisäksi. Olen lähinnä nauttinut ulkoilmasta ja kaikki kotihommatkin ovat olleet ihan retuperällä. Matkakuvia oli sitten loppupeleissä noin puolet enempi kuin alkuun varovasti arvioin eli päälle tuhatkunta kuvaa tuli napattua Israelin maaperällä. Niiden läpikäyminen on jotenkin tuntunut lähes loputtomalta suolta. Ihania muistoja ja kokemuksia, mutta ongelma onkin siinä, mitkä raaskisin karsia pois ja mitkä julkaisen teille lukijoille?


Päätinkin aloittaa Eilatin matkakertomukset niinkin helpolla ja yksinkertaisella aiheella kuin ostokset. Olen kyllä aika surkea shoppailuneuvoja, sillä jotenkin onnistun luovimaan reissuni siten, ettei kotiintuomisia juuri ole. Hyvä ettei aina hävetä kun kaverit intoilee, että 'pääset sinne shoppailemaan' ja 'no, kerro jo, mitä kaikkea ostit?' ja sitten ostokseni rajoittuvat lähinnä syömisiin. Tarjontaahan Eilatissa on ihan mukavasti. Lomakohteesta löytyy useita ostoskeskuksia ja merkeissä monia länsimaisia merkkejä. Uskon, että tarjonta tulee edelleen lisääntymään, sillä varmasti myös kysyntä on kasvussa. Hotellimme läheisyyteen oli juuri hiljattain noussut uusi ostoskeskus, enkä usko, että se jää ainoaksi. Tämä on toki vain oma epäilyni, omien havaintojeni perusteella. Pitäydyn postauksessani lähinnä siinä, mitä itse tältä reissulta kotiutin ja se ei ole paljoa se, kun ostoksista puhutaan.

Ostoslista on lyhyt. Kunnostauduin kuitenkin ostosten saralla siten, että ostin jo ensimmäisenä iltana tuon t-paidan sekä bikinit. T-paita on ihan mielettömän mukava päällä ylisuuren mallinsa vuoksi ja materiaalin ollessa täyttä puuvillaa. Peittää mukavasti vatsamakkarat. Meikäläinenkin on edes vähän muodin syrjässä kiinni tällä numeroidulla vaatekappaleella - vielä kun siihen olisi hieman kukkakuosia yhdistetty... No, kaikkea harvoin saa samassa paketissa. Uskon, että tämä on kuitenkin yksi ensikesän lempivaatteistani.
Bikinit aina niin ihastuttavassa leokuosissa. Eläinkuosit ovat syöpyneet mieleeni varmaan loputtomaksi ajaksi. Seeprakuvioiset räjähtivät edellisellä Egyptin reissulla, joten valikoimassani ammotti eläinkuosisten bikineiden mentävä aukko. Valikoimani alkoi muutenkin olla hieman sekalainen eli onnistuin löytämään vain yhdet parilliset bikinit kaapistani... samahan se omalla pihalla pyöriessä on, jos ylä- ja alaosa ovat olleet eri paria, mix and match, katsokaas. Vaikka jälimmäisestä ei aina ehkä ole voinut puhua. :D Seeprakuosi vaihtui nyt leokuosiin, jota minulta enimmäkseen löytyykin. Hinnalla nämä eivät olleet pilattu, sillä maksoin setistä seitsämän euroa - saa nähdä, minkä aikaa kestää? Materiaali on kuitenkin hintaan nähden ihan hyvälaatuista. Näissä silmääni ihastutti tuon kuosin lisäksi  myös yläosassa oleva röyhelö, jota rantamuodissa näyttää olevan. Nyt vaan odotellaan lämmintä kesää.
Uimakengät. Näitä kenkiä ei osteta niiden kauniin ulkonäön vuoksi vaan ne ovat käytännön ostos, tarpeellinen ostos ja hyvä ostos. Siksi ajattelin olevan aiheellista kertoa näistä parilla sanalla. Uimakengät ovat tosi mukavat rannoilla, joilla on paljon korallien ja simpukoiden kappaleita sekä kiviä. Kengät suojaavat myös meressä jalkapohjia kiviltä, merisiileiltä, koralleilta ja muilta merimönkiäisiltä sekä myös siellä rantahietikoilla piilevistä, epämääräisistä jutuista. On kyllä kamala edes ajatella, että upotat paljaat jalat ihanaan, lämpimään hiekkaan ja tökkäät jalkasi vaikka huumeruiskuun! Pahimmassa tapauksessa saat hepatiitti tartunnan ja koko loppuelmäsi on muuttunut. Neuroottinen ei tarvitse olla, kävelin kyllä paljain jaloin hietikolla, mutta tyhmä ei tarvitse olla edes lomalla. Terveen järjen käyttö kunniaan. Listaa jatkaakseni, se ihana hiekka voi olla myös polttavan kuumaa. Aikoinaan Kreikassa sain varpaani verille rantavedessä räpiköidessäni, viimeisen Egyptin reissun sinnittelin läpökkäillä, mutta nyt päätin investoida (hinta n. 8 €) uimakenkiin ja porskutella rennosti rannalta mereen - toki vain siellä missä se oli sallittua. Punaisenmeren rannoilla on monin paikoin koralleja, joiden vuoksi mereen ei saa roiskia ihan mistä huvittaa. Eräänlaisena nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että missä sukeltaminen ja snorklaus on suosittua, sielä on koralleja jne. ja siellä on myös olla ne uimakengät. :) Suosittelin siis lämpimästi näitä ainakin muille kuin hiekkarannoille.

 Kesähattu mahtavilla liereillä. Jostan syystä palaan matkalta jo toisen kerran mukanani hattu. Lämpimissä maissa reissatessa hattu on kyllä ihan suositeltava kapine, mutta tätä en ostanut varsinaisesti tarpeeseen, sillä olin jo roudannut hatun kotoa mukanani. Tätä hattua kokeilin lähinnä vitsimielessä lähikaupassamme, mutta se näyttikin jotenkin mukavalle. Mieleeni piirtyi kuva itsestäni kesäisen kotikaupunkini satamassa maksimekon helmat liehuen leppoisassa kesätuulessa ja tässä lierihatussa. Olihan tuo mielikuva mahdollistettava ostamalla ainakin se hattu. Kotiinpalattuani olen hieman ihmetellyt, olisiko jokin vaaleampi väri ollut mukavampi ja kesäisempi? Olisi varmaan, mutta musta on musta. Kuvasta ei oikein käy ilmi lierien koko, mutta voin kertoa, että isot ne ovat.  Hattu oli viimeisen illan  ostos, joten siitä ei vielä kuvamateriaalia ole, mutta toivottavasti tämä tullaan vielä näkemään myös täällä blogissa.

Uutta tuoksua kevääseen ja kesään. Marc Jacobsin Daisy on ihastuttava ja ainakin omasta mielestä niin kesäinen tuoksu. Tuoksuilla on minulle vahva merkitys kaiken kaikkiaan. Olen herkkä niin hajuille kuin tuoksuillekin ja ne luovat minulla mielikuvia, muistoja jne. Halusin valita itselleni uuden tuoksun, joka muistuttaisi minua myöhemmin ihanasta lomasta ja Eilatista. Daisy on tyylistäni hieman poikkeava ja hieman makeampi tuoksu kuin muut suosikkini, mutta juuri se tekee tästä tuoksusta itselleni selkeästi tunnistettavan ja tähän tiettyyn muistoon liitettävän. Daisyssa tuoksuu kukat ja hedelmät, kevyesti mausteisempien sävyjen, kuten vaniljan ja myskin tuodessa syvyyttä tuoksuun. Näitä ei kuitenkaan ole liikaa vaan juuri sopivasti, että tuoksuun ihastuin. Pullo on prameilematon ja sen juju on ihastuttavassa korkissa, joka on kuin pieni  kimppu päivänkakkaroita.

Näin. Matkakertomus on nyt sitten vimeinkin aloitettu. Koitan saada kuvista jotain tolkkua ja järjesteltyä tekstit jotenkin järkevään järjestykseen aiheen mukaan. Vai olisiko aikajärjestys sittenkin parempi? Jokatapauksessa jotenkin. Ihanaa lauantaipäivää ihanat lukijani!


SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)