maanantai 21. huhtikuuta 2014

EILAT PT.4 - activities

Moikkamoi! Meillä on meneillään terassiremppa ja minunkin pitäisi olla tuolla remontoimassa eikä istumassa koneella... Meikäläisen remonttitaidot eivät tosin ole hääppöiset ja tuntuukin, että olen kuitenkin enempi tiellä kuin avuksi. On mennyt tuo ammatinvalinta tässä kohtaa metsikköön. :D


Toivottavasti teillä on pääsiäinen mennyt mukavasti? Sää ainakin on ollut kyllä ihan mieletön! Ajattelinkin pikaisesti palailla lomatunnelmiin, sillä vieläkin olisi paljon kerrottavaa maaliskuiselta Eilatin matkaltamme. Nyt aionkin kertoilla hieman touhuistamme ja muista aktiviteettimahdollisuuksista, joita Eilat tarjoaa kyllä runsain mitoin vierailleen.

Jo viime kertainen delfiinipostaus olisi sopinut hienosti myös tämän otsikon alle, mutta halusin erottaa sen omaksi postauksekseen, sillä sydämeni on aivan myyty ihanille  delfiineille. :)
Koska Eilat sijaitsee Punaisenmeren rannalla, on se snorklaajien ja laitesukeltajien suosiossa. Myös purjelautailu, surffauksen ohella, näytti olevan suosittua. Itse snorklailin pari kertaa ilmaisella Princess beachillä. Vesi oli kuitenkin talven jälkeen vielä melko viileää ja olen harmillisen arka lähtemään mihinkään etemmäs. Liekö alottelijan arastelua vai muistoja muinaiselta Intian reissulta, jossa meri näytti minulle voimaansa? Meri on kuitenkin elementti, jota kunnioitan sen voiman ja kauneuden vuoksi.

Eilat on ihan huippupaikka myös rentoon löllöttelyyn, joko hotellilla tai rannoilla. Maaliskuinen sää oli lämmin, jotain +30 celsiusasteen tuntumassa ja tuulen vire vilvoitti tukalan kuumalta paisteelta. Tuo kannattaa muistaa aurinkoa ottaessa, iho kannattaa ja tulee suojata aurinkosuojalla. 
Muun muassa tälläisiä juttuja voi nähdä myös kastumatta. Underwater Observatory tarjoaa näkymät merenalaiseen elämään. Puistosta löytyy esimerkiksi petokala-allas, jossa uiskentelee haita ja rauskuja, voit seurata suurien maakilpikonnien kiireetöntä elämää ja tosiaan tutustua näkymiin vedenalla vedenalaisessa observatoriossa. Paikalle pääsee mukavasti joko taksilla tai linja-autolla, jotka molemmat ovat edullisia ja mutkattomia käyttää. 

Patikoinnin ystäville löytyy patikointireittejä pitkin erämaata, itse tyydyimme tepastelemaan kaupungin lähimaastossa. Bird watching sanctuary kuului yhden päivän agendaamme ja matka sinne sujuikin leppoisasti kaupungin näkymää ja taatelipuuviljelmiä ihaillen. Viljemien takana siinsi Jordania. Eilat sijajitsee Afrikasta Eurooppaan ja Aasiaan muuttavien lintujen reitille, joten paikka on myös bongareiden suosiossa. Harmiksemme myöhästyimme hieman ja bongasimme vain muutamia kahlaajia sekä västäräkkejä. Mutta saatiinpa raikasta ilmaa, ehkä vähän aurinkoa ja liikuntaa. 
Luonnonystävälle ja puutarhureille näkemisen arvoinen on myös Botanic Garden, joka on rakennettu puutarha/puisto satoine eri kasveineen ympäri maailmaa. Tuolta löytyy tosiaan myös sademetsä! :) Olin ihan innoissaan siitä - pieni seikkailija taisi herätä? Hahaa! Olin kaiken kaikkiaan ihastunut putarhan tyyliin. Kukkuloiden väliin on rakentamalla rakennettu kiveyksiä, eri tasoja, puisia kaiteita, vesiaiheita ja levähdyspaikkoja. Ihana paikka vaikkapa nauttia pienimuotoista piknikiä. Tai testata tietonsa kasvien tunnistuksessa. Huomasin, että itsellä ainakin on parantamisen varaa niissä. Puutarhassa on myös mahdollisuus ostaa ainakin virvokkeita ja pientä purtavaa sekä kasvien taimia. Lippu puistoon on voimassa kaksi päivää ostosta.

Omasta "ohjelmastamme" olisi vielä mainitsemisen arvoista Kuollut meri sekä Jerusalem. Remonttireiska huhuilee ovenraosta siihen malliin, että taitaa nuo jäädä vielä omaan postaukseensa... Eli pysykäähän mukana, koitan hieman parantaa tahtia postausvälin suhteen. Nyt on päässyt karkaamaan ihan käsistä tämä homma!

Hei ihanaa pyhäpäivää, nauttikaa säästä ja vapaapäivästä (kellä sellainen on)! Nähdään! :)

SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)