maanantai 12. toukokuuta 2014

KATTAUS NELJÄLLEHeissan! Kuvia eilisestä Äitienpäivän kattauksesta. Äitienpäivää juhlistettiin poikkeuksellisesti meillä. Ruokalistalla oli seuraavanlaista:

Fetasalaatti, leipää

Pehmeä aurajuustokeitto

Uunilohta kolmen juuston ruokakermalla höystettynä
Keitettyjä perunoita

Jälkiruoaksi Malabi

Kahvia ja teetä
Porkkanakakkua ja keksejä


Sain kyllä taas kerran todeta, että mitään uusia virityksiä on aivan turha alkaa kokeilla silloinkun pitää onnistua. No, ainakin meillä koirat sai oman kakun... :D Olen todella lyhyt pinnainen leipomusten suhteen, jos homma ei luista tai tulos ei miellytä. Tällä kertaa koitin tehdä rahkaista juustokakkua(!) porkkanakakun kaveriksi, mutta metsään meni. Enkä kyllä vieläkään ymmärrä, mikä juustokakku se on, mihin ei tule ollenkaan juustoa? Onneksi porkkanakakku ei pettänyt tälläkään kertaa vaan siitä on muodostumassa itselleni suurta herkkua. Ei liian makea makuuni, mutta riittävän makea erottumaan suolaisista tarjottavista. Muutkin kehuivat kakkua, jos ei muuten niin mielikseni, hahaa.

Toisena uutuutena ruokalistalla oli jälkiruokana syöty Malabi. Ihastuin herkkuun Eilatin matkalla, mutta kokeileminen on vaan jäänyt ja jäänyt. Hieman vajailla ainesosilla mentiin, sillä kyläkaupastamme ei löytynyt mansikkasiirappia, ruusuvettä olin onneksi hankinut jo aiemmin varastoon. Helppo ja herkullinen jälkiruoka. Ja mikä siinäkin parasta, ei liian makea. Mies jopa totesi, että olisi voinut olla makeampi. Se tosin voi nassuttaa levyllisen suklaata muutamassa hetkessä, joten taitaa olla nuo makunystyrät hieman toista sorttia kuin itselläni? Itse tykkäsin aikaansaannoksestani juuri sellaisena. Ja se ruusuvesi, se tuo niin ihanan hienostuneen aromin!Jos oli haasteita ruokalistassa, niin kamerakaan ei käyttäytynyt aivan toiveiden mukaan. Olenkin kertoillut, että harjoittelen kuvaamista käsisäätöjä käyttäen ja näistä kuvista sen kyllä huomaa! Olkoonkin, että kuvat täytyi ottaa pääasiassa vasten ikkunasta tulvivaa valoa, mutta tällä kertaa säädöt olivat kyllä kaiken kaikkiaan aivan päin mäntyä! :( Eikä riittänyt, että eiliset kuvat ovat suttua, sain niitä aikaiseksi vielä tänäänkin. Otin pitkästä aikaa kuvia päivän asusta, mutta katsotaan nyt, saanko säädettyä niistä käyttökelpoisia? Lisäksi napsin kuvia eräästä ostoksestani, josta siitäkin lisää lähipäivinä. Miten tuo valokuvaus välillä onkin niin hankalaa? Voisiko joku ystävällisesti tulla kädestä pitäen neuvomaan? Olisin oikein onnellinen. Aina ei lukemaansa muista ja no, tässä on tulos. :D

Huomiseksi onkin näille nurkille lupailtu rankkaa sadetta, joten lienee aikaa blogihetkellekin? Toivottavasti vikonloppu meni mukavissa merkeissä ja viikko alkoi mukavasti? Moikka tältä erää! Nähdään taas!

PS. Olettehan huomanneet uuden bannerin? Mitäs pidätte vai ettekö pidä siitä?SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

1 kommentti :

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)