tiistai 17. kesäkuuta 2014

TERASSISTA KUISTIKSI

Moikkamoiii! Aivan ällöttävän kammottava sää. Ei paljon kesäfiilistä tuo neljän asteen lämpötila sateen siivittämänä. Mihin menit kesä? Olin kaavaillut julkaisevani listan kesän top-asioista, mutta jotenkin se tuntui tämän päivän sää huomioon ottaen hieman kornilta. Helpompi olisi listata asiat, joita ei kesältä toivo ja tästä päivästä saisi jo pitkän listan...

Homma alkutekijöissään, vaikka uudet portaat on jo.

No, koskapa kesän mukavien asioiden kärkilistaa ei tämän päivän julkaisuna nähdä, tullaan se näkemään joskus tuonnempana. Ja siitäpä syystä kurkistetaankin kevään mittaan remontoidulle terassillemme, joka tätä nykyä on lämmin kuisti terassin sijaan. Samalla uusittiin myös ulkoportaat. Mies oli väläytellyt ajatusta jo joskus ennenkin, mutta varsinainen projektin aloitus tuli kyllä itselleni hieman puskista. Onneksi on aika kätevä tekemään tuo isäntä. :)

Vanha lattia ja kaiteet purettiin uuden lattian ja seinien tieltä.

Tavoitteena oli saada hieman lisätilaa kotiimme ja varsinkin eteiseen. Ja nythän meillä on kerrassaan uusi eteinen! Entinen lattia purettiin kokonaan ja tilalle tehtiin uusi eristeineen ja lattialämmityksineen. Laataksi valittiin puuta jäljittelevä laatta, joka sopii keittiön ja entisen eteisen lattiaan. Terassin "seinät" laitettiin umpeen ja eristettiin sekä asennettiin ikkunat. Sisäseiniin laitettiin lasikuitutapetti ja maalattiin samalla sävyllä kuin keittiön seinät. Halusimme tilasta vaalean ja valoisan.
Remonttia tehtiin omin voimin ja perheenjäsenten avustamana eli ulkopuolista apua ei käytetty, muuten kuin sähkötöiden osalta. Näinpä remonttia riitti huhtikuulta näihin päiviin asti, kun päivätöiden ohessa nikkaroitiin. Nyt kuisti on sisustamista vaille valmis ja siitähän on tietysti jo selvä visio, vain paria pientä yksityiskohtaa tarvinnee hio vielä. Vaikka monissa asioissa ollaan helposti yhtä mieltä, taitaa A vielä tarvita toteuttelua ajatukseen Askon Igloo-tuoleista. Tai vastaavasti itseni on totuteltava ajatukseen kauniista sekamelskasta, Igloosta ja "rennon tyylikkään ja ilmavan" tuolin yhdistelmästä. Sekamelska on kyllä varmaan se tyylisuunta, joka tässä torpassa vallitsee muutenkin. Kait sen tuolin voin suoda suuren työn tehneelle, ehkä? En nyt kuitenkaan paljasta koko suunnitelmaa vaan palailen aiheeseen kunhan sisustus alkaa olla kunnossa. :)

Aikamoinen revohka, tuollainen "pikkujuttu". Oma panokseni asiassa on ollut melko vähäpätöinen, kun ei nuo remonttihommat oikein suju ja monesti tuntui, että on enempi tiellä kuin hyödyksi. Valmista kuitenkin tuli ja hienokin vielä! Kätevä emäntä oli tällä kertaa kätevä isäntä. :)
SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

3 kommenttia :

 1. Melko kiva kuisti teillä, pitäis varmaan tulla joku kerta vilkasee ;).
  -Mimmu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei no, ihan huikee idis! :) sitähän vois pitää uuden eteisen avajaiset! Miltäs kuulostaa?

   Poista
 2. No hyvältähän se kuulostaa :)! Sais vaan järjestettyä sellasta yhteistä vapaata tuon siipan kanssa, jolloin ei olis jo jotain suunnitelmia... Meillä kun ei ole tänä kesänä lomaakaan yhtä aikaa :/.
  -Mimmu-

  VastaaPoista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)