tiistai 22. heinäkuuta 2014

OOPPERAAN KUKKAMEKOSSA

Päivät ne vierii. Loma on jo yli puolenvälin ja sen tajutessa pikkusen ahdistaa ajatus töihin paluusta. Koitan olla ajattelematta sitä. Viikonloppuna olikin sutinaa siihen malliin, ettei paljon ehtinyt miettiä mitään vaan touhotettiin eessun taassun sinne tänne. Lauantai-ilta päättyi oopperaan Savonlinnan oopperajuhlilla, jonne saatiin liput vuosi sitten häälahjaksi. Ajattelin näyttää teille pari kuvaa juhlilta sekä asuni, josta itse tykkään tosi paljon. :)
Olin ekaa kertaa oopperassa. Melko vaikuttava kokemus, vaikka hieman ristiriitiaset fiilikset jäikin. Taikahuilun sanotaan olevan  koko perheen suosikki, mikä pitänee paikkansa ja siksi se onkin hyvä valinta myös ensimmäiseksi oopperaksi. Taikahuilussa on selkeä tarina, joka etenee hetkittäin kuitenkin hieman hitaasti, mutta varmasti. Lauluosuuksia ja aarioita on jonkin verran ja suurimmasta osasta niistä sai selvän ilman tekstitystä. Jäin kuitenkin kaipaamaan yllätyksellisyyttä ja pientä räiskyntää, nyt juoni eteni tasapainollaan alusta loppuun. Tarinaa oli onneksi päivitetty tähän päivään ja repliikeissä vilahteli maajussin morsiamet ja Putouksesta tutut lausahdukset.

Oopperajuhlien tapahtumapaikka, Olavinlinna, ei juuri esitttelyjä kaivanne. Keskiaikainen linna antaa erinomaiset puitteet tapahtumalle ja korottaa kokemuksen arvoa varsinkin niille, jotka vierailevat linnassa ensimmäistä kertaa. Tällä kertaa linnassa ei paljon vilunväristyksistä tarvinnut kärsiä. Hiki vuosi virtanaan eli hellejakson aikana varaudu, että linnassa on kuuma! Ja päinvastoin. Kaikkein korkeimmat piikkikorot kannattaa myös jättää kotiin, sillä lattiat ovat kaikkea  muuta kuin tasaiset ja portaat ovat kapeita ja korkeita. ;)

Ohjelmaa tuntuu nyt olevan jonkin verran eli postailutahti ei ehkä ihan päätä huimaa. Veljeni sekä lapsuudenystäväni ovat molemmat tulleet Lontoosta kotinurkilleen, joten ainakin heidän kanssaan on tarkoitus lähipäivinä aikaa viettää. Mutta täällä nähdään taas!

Mitäs mieltä mekosta/asusta? 

SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)