torstai 7. elokuuta 2014

LOMA MENI JO (ja sitä on vaikee ymmärtää)

Sain hassun idean kirjoittaa postauksen omalla murteellani ja aion nyt toteuttaa sen. Ihan vaan koemielessä, miltä se kuulostaisi, jos postaukset olisivat savoksi? Omalla omituisella kielelläni. Pahoitteluni niille lukijoille, jotka käyttävät google- kääntäjää, sillä käännöksestä ei varmasti tule saamaan minkäänlaista tolkkua. Pahoitteluni myös kaikille niille lukijoille, joiden mielestä idea on muuten vaan aivan totaalisen älytön. :)

Moikka! Ihana heinäkuu on kääntyny elokuuks jo aikoja sitte ja arki on astunut takas kuvioihin. Loma on lusittu. Oon ollu viime päivät jotenkin väsynyt, lomaltapaluu on kai rankkaa? Piti ihan alkajaisiks kahtoa, mitä ja millon oon viimeks kirjotellu täälä blogissa, kun olin senkii ihan autuaasti unohtanu. Samalla aattelin, että tekis mieli vielä roikkuu vähän loman reunassa kiini ja kertoilla vielä viime viikonlopusta.

Lauantaina ajeltiin Nerin kaa Klaukkalaan, missä kokoonnuttiin tapaamaan kasvattajan luona Nerin sukulaisia. Treffeistä on jo tullu jokavuotinen traditio ja joka kerta sielä on yhtä kivaa tavata muita saman rotusia (eli Unkarin vizsloja) ihmisineen, vaihtaa kuulumisia ja katella koiria. Harmi kyllä, kuvissa ei ollu paljoo kehumista eikä jakamista tänä vuonna. Kaiken kukkuraks muistikortista loppu tilat ihan ennen aikojaan.

Neri vasemmalla EDIT: oikealla kieli poskessa :D


Sunnuntaina Saimaalla.

Sunnuntai oli sitte se vihoviimenen päivä ennen töihin paluuta. Mite se neljä viikkoo voi mennä niin mahottoman sukkelaan? Sain onneks nauttia ihan huikeista keleistä, kesä suorastaan helli, vaikka välilä joutu ihan hikkee pyyhkiä. :D Kaiken kaikkiaan oli niin mahtava kesäloma, et helposti voisin väittää sen olleen yks parhaista (vaikka penskana ollessa kesät tuntu kyllä paljon pitemmiltä ja ne oli AINA lämpimiä). Nautin kyllä ihan  täysilä kahesta edellisestäkin kesästä, jotka vietin käytännössä koiranpentuja hoijellen, mut tän kesän sain pyhittää ihan itelleni, mennä ja tulla paljon vapaammin, ilman pentushowta. Eka viikko armaan kaa yhtäaikaa lomalla ja sit vielä kolome viikkoo ihan itekseen miehen palattua jo töihi. Saatoin ehkä pikkusen jopa laiskotella sinä aikana. :)

Sunnuntaina suunnattiin kuitenkin vesille, muka hellettä pakoon. Rantauduttiin ihanalle luonnonmuokkaamalle hiekkarannalle. Uitiin, kärtsättiin evääksi makkaraa ja nautiskeltiin. Yks parhaita tapoja viettää lämmintä kesäpäivää! Paluumatkalla saatiin vielä jälkiruokakahvitkin tuttujen kesämökillä.

Eväitä käristeltiin perinteisellä hiiligrillillä kuumalla hiekalla, luonnonmuovaamalla rannalla.
...


Nyt tuntuu, et ois hirveesti asiaa kerrottavana, kun ei oo ollu kovin reaaliaikasta tää miun postailutahti. Ootettavissa siis on paluu menneisyyteen, mut siitähä on paljon helpompi kirjottaakkin kun tulevaisuudesta, hehheh. Vaikka omaa blogiani laiminlöinkin, lueskelin aika aktiivisesti omia suosikkiblogejani ja ne sai kyllä taas miettimään. Ensinnäkin, miten harmittavaa oli, jos uutta postausta ei ollukkaan. Eli vilpittömimmät pahoittelut niille uskollisille lukijoille, jotka ootte jaksaneet blogissani vierailla, vaikka ootte välillä varmasti pettyneet kun se yks ja sama postaus vaan on ja pysyy, ei uutta luettavaa. Tiijän, se saattaa jopa vähän ärsyttää. Toiseks, oon taas joutunu pohtimaan niitä upeita blogeja luettuani, et kuka oikeesti jaksaa tätä miun blogia lueskella? Useimmat omista suosikeistanikin on jo ns. isoja blogeja. Niissä on ammattimaisesti otetut kuvat ja tekstit on aina niin kekseliäitä ja - noh, ammattimaisia nekkii. Ja niillä bloggaajilla riittää aina asiaa, ne ei koskaan kuulosta tylsältä. Ajatukset ja teksti soljuu. Ja ne kuvat on toinen toistaan kauniimpia. Ja postaustahti on vähän jottain toista kuin omani. Sitä tuntee ittensä jotenkin pieneks niiden rinnalla ja tottahan se on, että painitaan ihan eri sarjoissa. Sitä pitäis jotenkin erottua tässä viidakossa. Se, että miulta puuttuu kokonaan tästä touhusta se punanen lanka, ei varmaan auta asiaa? Lukijoitten on ehkä hankala löytää tietään tänne, kun en jaksa keskittyy selkeesti yhteen tiettyyn asiaan vaan poukkoilen levottomana asiasta toiseen ja kukkaruukusta kanan kasvatukseen? Mut sellanen mie vähän olen. Pitäskö kangistuu kaavoihin ja koittaa tehä asiaa sellasesta, josta just miulla ei ole mittään kerrottavaa? Siihen vois loppua iteltäni koko tämä touhu. Kapinahengessä, kaikkia hyvän blogin tunnusmerkkejä vastaan, kirjottelen vastakin itelleni tärkeistä jutuista. Omasta elämästä. Moni asia voi sen takia jäähä haaveeks, mut ainakin tein niinku parhaaks näin! Ja ainakin tein blogistani "oman kuvani".
Kotona täytettyjä patonkeja (itsetehdyillä kastikkeilla) ja lomanlopettajaisskumpat :P


Vaikka tässä nyt oon paasannu jo ummet ja lammet, että haluan blogini olevan omannäköseni, niin se ei sulje pois sitä faktaa, että kaikki kommentit, palautteet, toiveet ja mitä ikinä keksittekin, on enempi kuin tervetulleita! Lupaan vastata jokaikiseen ja olisin hyvin kiitollinen. Keskustelu teijän lukijoiden kanssa tekisi tästä vielä mielekkäämpää kuin mitä se nyt on.

Tykkäättekö lukea kirjakielellä kirjoitettua vai persoonallisesti omalla puhekielllä kirjoitettuja blogeja? Kertokaahan, kiitos nam! :)

5 kommenttia :

 1. Hih, vähänkö kiva idea tehhä murteella :) eikös Nerppa-neiti oo kuiteskii oikeella..? ;) vai oliko tuo tarkotus aatella savolaisen kierosti et puolet vaihtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, vastuu on täysin lukijalla! :D mutta tosiaan, Neri OIKEALLA. Ei muuten ollut eka kerta kun sekotan vasemman ja oikeen... Hups, hups!

   Poista
 2. Aah, ihanaa saada luettavaa ihan tavallisesta mutta koiramaisesta arjesta. Eli juurikin mua varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yritäppä sitten pienillä tunneilla saada järkevää tekstiä aikaiseksi. Eli juurikin mua varten tämän aihepiirin blogit =)

   Poista
  2. Kiitos mukavasta kommentista ja lämpimästi tervetuloa mukaan! Toivottavasti blogini miellyttää myös jatkossa. :) Ja hei, ihan järkevältä tuo tekstisi miusta vaikuttaa. ;)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)