maanantai 18. elokuuta 2014

TAIKAA ILMASSA

Oikein mukavaa ja onnistunutta alkanutta viikkoa! Tänään muistellaan vielä viime perjantaita ja Taikalinna-showta, jota oltiin miehen kanssa seuraamassa Savonlinnan Olavinlinnassa. Taikashow oli osa kaksipäiväistä Taikaa & taistelua- tapahtumaa, jossa toisena päivänä oli vuorossa Boxing Night- nyrkkeilyilta. Tapahtuma järjestettiin toista kertaa ja huipentui lauantai-illan matsiin, jossa Eva Wahlström puolusti EM-titteliään voitokkaasti.

"...he shot me down, bang bang..."

Pete Poskiparta on paitsi taitava, mutta myös hauska mentalisti


Meillä siis oli liput kuitenkin perjantaille Taikalinnaan. Jo viime vuonna halusin päästä ällistelemään taikuutta omin silmin paikan päälle, mutten päässyt. Tänä vuonna asia korjattiin ja pikkutytön tavoin olin oikein innoissani. Olipa paikalle eksynyt myös muutama muukin utelias ja jopa pari julkkistakin. Kolme tuntisen shown aikana lavalla nähtiin Noora Karman lisäksi Pete Poskiparta, kahlekuningas Jari Tapanainen sekä laulusta vastannut Saara Aalto. Avustajia unohtamatta, joita noukittiin myös yleisön joukosta.

Show oli kaikinpuolin viihdyttävä. Linnan muurit kätkivät sisäänsä taikuutta, hauskuutta ja jännitystäkin. Nooran yleisöstä poimimat avustajat kokivat varmasti muita jännittävämpiä hetkiä osallistuessaan temppuhin. Enpä itse saattaisi suostua jalkajousen eteen tuosta noin vaan "kylmiltään" katsomosta... Eniten mieltäni jäi askarruttamaan temput, joissa luettiin ajatuksia. Miten, miten ja miten joku voi "tietää" ketä joku ajattelee, minne haluaisi matkustaa tai minä vuonna jonkun ventovieraan äiti on syntynyt? Ei mahdu meikäläisen ymmärrykseen. Toisaalta, jos osaisin vastata noihin, olisin varmaan muissa hommissa kuin mitä nyt leipätyökseni teen. ;)


Noora Karma ampuu jalkajousella

Jari Tapanainen kuumissa tunnelmissa

Saara Aalto
Shown aikana sain myös huomata, ettei miekannieleminen ole mun juttu. Tai sen paremmin sen katsominen. Pystyn niin elävästi kuvittelemaan terän kitusiini, etten pystynyt katsomaan kuin lopputuloksen. Ajatelkaa nyt, miltä puolimetriä terästä ruokatorvessa tuntuisi? Juu ei! Samoin kahleissa, pakkopaidassa, viiden kilon punnus kaulassa, pää alaspäin roikkuminen ei onnistuisi itseltäni. Noin viiden (?) metrin korkeus olisi jo yksinään ihan tarpeeksi haastava! Tätä sentään pystyin seuraamaan vaivatta.

Jari Tapanainen nousemassa kahleissa korkeuksiin.

Myös Saara Aalto yllätti positiivisesti, vaikka olin jo aiemmin kuullut hänen lauluaan. Asut ihastuttivat tottakai, mutta myös monipuolinen ääniala ja keijumainen olemus sattuivat omaan makuuni. Ja kaikenkaikkiaan Olavinlinna antoi kyllä mahtavat puitteet tämänkaltaiselle tapahtumalle. Pieniä teknisiä ongelmia lukuunottamatta show oli mielestäni hyvin onnnistunut ja sopiva kaikenikäisille. Myötähäpeää aiheutti kuitenkin hyvin mukana olleen yleisön joukosta hätäisimpien poistuminen ennen kuin esitys oli kokonaan ohi. Jotain tapoja, hei. Esiintyjäkaarti kutsui vielä halukkaat kanssaan linnan laiturista lähtevälle kuutamoristeilylle, jonka jouduimme jättämään väliin, mikä harmi! Nyt innolla odottelemaan, josko ensi vuonna olisi uudet kujeet? Ja josko ensi vuonna olisi liput myös sinne Boxing Nightiin?

Onko siellä ketään paikalla olleita tai jossain muualla vastaavanlaisessa tapahtumassa käyneitä? Mitäs sanotte asiaan?SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

4 kommenttia :

 1. Nyt kyllä kieltämättä harmittaa ettei lähetty kans kattomaan, kun näyttää ja kuulostaa niin mielenkiintoselle.. nooh, jos ensi vuonna? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii! Tuttu tunne tuo jälkiharmittelu. Mutta jos sitten ensi vuonna, mikäli tapahtuma järkätään. :)

   Poista
 2. Tämä ois kyllä ollu todella mielenkiintoinen nähdä ja kokea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan vähän erilaista viihdettä. Suosittelen lämpimästi, jos jossain on tilaisuus vastaavaan päästä. :)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)