sunnuntai 14. syyskuuta 2014

HYVÄÄ OLOA JA PUOLIRAAKOJA KARPALOITA

Moikkamoi! Huhhuh. Eilinen päivä hujahti koulutuksen merkeissä, mutta nyt taitaa lauantain "työpäivät" olla hetkeksi plakkarissa. Hyvä niin, sillä yksipäiväinen viikonloppu ei vaan toimi pidemmän päälle. :D Ihanaa oli kyllä nähdä muissa toimipisteissä työskenteleviä työkavereita ja juuri se olikin koulutuksen ehdotonta parhautta. Pahemmatkin traumat lieventyvät kun vertaistukiryhmämme kokoontuu - voi sitä räkätyksen määrää! Illalla vierailtiin  vielä naapureiden luona ja nollattiin kulunut viikko parin viinilasillisen ääressä. Kiitos vaan isäntäväelle, oli mukavaa ja tarjoilut olivat erinomaiset. :)


Kävin aiemmin päivällä kävelemässä läheisellä suolla karpaloiden toivossa. Kavereina olivat Taika sekä Neri ja kylläpä me tytöt nautittiin lämpimästä syyspäivästä ja luonnosta. Karpaloiden suhteen olin liian aikaisin liikenteessä, tarvitsevat vielä hieman aikaa kypsyäkseen. Kyllä olisi karpalokiisseli ollut nannaa, mutta saalis jäi avuttomaksi - vielä on maltettava. Tai vaihtoehtoisesti marssittava kauppaan karpalon kuvat verkkokalvolla. Mutta eihän se ole ollenkaan sama kuin itse, omin pikku kätösin poimitut marjat lähimetsästä tai tässä tapauksessa suolta. Suosittelen kyllä lämpimästi kenelle tahansa marjaan tai sieneen menemistä ja luonnossa käyskentelyä kaiken kaikkiaan. Kiireet unohtuu luonnonhelmassa ja mieli lepää ja rentoutuu. Ja mikä parasta, kotiin viemisinä voi olla terveellisiä herkkuja, kotimaista superfoodiaMuutamia karpaloita oli kuitenkin kerättävä talteen, sillä pitihän niistä kuva saada. Niinkuin näkyy, osa alkaa olla kypsiä, osa on vielä hyvinkin raakoja...

Alla kuva aiemmalta reissulta metsään äitini kanssa, Kanttarellit ja osa mustikoista lähti hänen mukaansa.

Mietin suolta kotiin kävellessäni, että ihmisen hyvään oloon vaikuttaa monenlaiset asiat. Samalla aaltopituudella olevat ystävät ovat elämän suola, mutta viihdyn hyvin myös itsekseni ja tarvitsen säännöllisesti omaa tilaa ja aikaa. Luonnon hiljaisuus ympärilläni, puhumattomat, nelijalkaiset ystäväni kirmailemassa vapaina sinne tänne ja raitis ilma. Varpaiden liottaminen yrttikylvyssä saunanlauteilla kuohuviiniä naukkaillen ja maailmaa parantaen naapurin rouvan kanssa. Miehen tekemän jänispaistin syöminen olohuoneessa sohvalla istuen, samalla televisiota katsellen. Mukillinen teetä. Aamulla pitkään sängyssä lojuminen. Kaikki nämä ja lukemattomat muut asiat vaikuttavat hyvään olooni. Hyvän olon reseptin ainesosat ovat yksinkertaiset, mutta niitä on lukemattomia. Toivottavasti myös teillä on ollut rentouttava viikonloppu? Tsemppiä uuteen viikkoon!


 Viikonlopun parhaat korvat :D

SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

2 kommenttia :

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)