torstai 4. syyskuuta 2014

PIRISTETTY HUONEKALU

Moikka! Tänä iltana ajattelin viimein päästää julkisuuteen kuvat senkistä, jonka kesällä kunnostin. Tai ehostin mieleisemmäksi. Pari iltaa sitten koin älyn välähdyksen elämässäni: en esitellyt veljelleni lopputulosta hänen täällä ollessaan! Ei sillä, että veljeni olisi kamalan kiinnostunut sisustamisesta, mutta se nyt olisi ollut vähintä, mitä olisin voinut tehdä. Vein hänet kuitenkin shoppailemaan juuri sille alueelle Lontoota, jota paikalliset karttavat melkein yhtä paljon kuin ruttoa - ainakin koulujen loma-aikoihin ja juhlapyhien aikaan. Mutta se oli pakko, sillä oli päästävä Zara Homeen ostamaan uudet vetimet tähän senkkiin. (Itse asiassa Regent Streetillä, jossa ko. liike sijaitsee, oli ihan leppoisa meininki, mutta siitä "jouduimme" Oxford Streetille, mikä olikin sitten aivan täyteen ahdettu. Enkä ihmettele sekuntiakaan, miksi sitä kartellaan!) Että veikka, jos nyt satut täällä blogissa vierailemaan, niin kiitos vielä shoppailukierroksesta - tälläinen siitä tuli. Ei mennyt hukkaan turistimatka ostoshelvettiin, vetonupit on mielestäni kuin kirsikka kakun päälle. :)

Joskus olin kovinkin ihastunut puunvärisiin huonekaluihin, mutta tällä hetkellä ympärillä on niin paljon puuta ja metsää(!), ettei enää huonekalujen välttämättä tarvitse muistuttaa niistä. Niimpä sutaisin senkkiin valkoisen läpikuultavan pinnan. Käytin Osmo Colorin läpikuultavaa puuvahaa ja levitykseen "sienisutia". Vähän epätasainenhan tuosta tuli, mutta toistaiseksi on välttänyt. Senkki sijaitsee makuuhuoneessamme, joten lähinnä sitä itse katselemme. Eikä tuo pieni värin epätasaisuus itseäni häiritse, paremminkin olen ajatellut, että onpahan vähän rosoa ja itsetehdynnäköinen. Pakkohan siitä on tykätä, kun ite tein... ;) Toinen vaihtoehto olisi tietysti myöntää epäonnistumisensa ja pyytä miestä korjaamaan, mitä korjattavissa on. Mutta rehellisesti - enpä nyt tiedä? Olkoon vielä tältään.

Alla työväline, hassun näköinen sienisuti, joka oli kyllä oivallinen ostos vahan levitykseen. Vielä alemmassa, lievästi synkässä kuvassa ylin laatikko saanut jo uuden pinnan, alempi laatikko alkuperäisvärissään. Vasta-alkajille tee-se-itse-daameille vinkkinä voisin sanoa, että kannattaa reippaasti kysyä neuvoa rautakaupan myyjiltä oikean vahan valinnassa, puulajike nimittäin vaikuttaa aina lopputulokseen. Mallikappaleista saa myöskin pientä osviittaa, miltä mikäkin vaha näyttää eri puilla.Yllä olevasta kuvasta käy hyvin ilmi tuo vahan läpikuultavuus. Ainakin meidän valaistuksessa lopputulos on tosiaan läpikuultava, mutta kuitenkin selvästi valkoinen. Valosta ja sen tulosuunnasta riippuen kaksi vahakerrosta on toisinaan vain häivähdys puunpinnalla. Tosin tästä suunnasta en senkkiä katsele todennäköisesti koskaan, sillä se tarkottaisi sitä, että olen rähmälläni pitkin lattiaa. :D

Että tällänen. Onkos siellä tee-se-itse-daameja tai herroja? Mitäpä on syntynyt?

SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAMEi kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)