sunnuntai 21. syyskuuta 2014

TEMPPUILEVAT HÄRPÄKKEET

Hujahti taas monta päivää hiljaisuuden vallitessa. En ole ylpeä itsestäni. Tein joku aika sitten itselleni oikein aikatulun, jonka oli tarkoitus saada ainakin tähän bloggaamiseen jonkinlainen tolkku. Päätin, että tiistait ja torstait tulevat olemaan teemapäiviä, joina postaan tietyistä aiheista. Ja mitenkäs kävikään? Sain tehtyä kaksi postausta tuota aikataulua noudattaen... Nyt ihan oikeesti. Mikä minua vaivaa? Ei sovi aikatulut eikä aikatauluttomuus? Puolustuksekseni voin selittää, että torstaina olin vaan kiireinen ja sitten kun olisi ollut aikaa väsätä tulossa oleva postaus arkiston kätköistä julkisuuteen, olin liian väsynyt tehdäkseni sen. Nämä pari päivää sen jälkeen ovat menneet mikä mitenkin. On ollut pientä haaveria ilmassa, siivousta ja yksinkertaisesta laiskottelua. Ainahan selityksiä riittää, mutta kyllä itseäni keljuttaa ainakin ihan tolkuttomasti, etten pysy luvatussa! En ole vielä keksinyt, kuinka korjaan tämän? Kyse kun kuitenkaan ei ole siitä, etteikö itse bloggaaminen kiinnostaisi.

Ainaisesti temppuilevat tekniset härpäkkeet ovat myöskin saaneet minut mietteliääksi. Ehkä tässäkin voi piillä pieni syy sille, miksi joskus on vähän hankalaa tämä bloggaaminen. En muista kerroinko jo joskus, että läppärini on pudonnut lattialle koiranpentujen suosiollisella avustuksella. Siinä rytkässä meni virtajohto poikki. Ei siinä mitä, ostin uuden. Ilmeisesti kuitenkin jotain rikkoutui myös koneen sisältä, sillä lataaminen on todella vaikeaa. Pistoketta on nyvittävä, sen asentoa on korjattava ja on tehtävä jos jonkinlaisia kommervenkkejä, jotta kone latautuu. Jos sittenkään.

Toinen ja ainakin ihan yhtä raivostuttava "ominaisuus" on jatkuva nettiyhteyden pätkiminen (tästä kerroinkin hiljattain). Kerroin myös aikovani palauttaa koneen tehdasasetukset siinä toivossa, että ongelmat korjaantuisivat. Mitä vielä! En päässyt alkua pitemmälle toimenpiteessä, sain vain ilmoituksen asettaa Windowsin asennuslevy asemaan, koska koneesta puuttuu joitain palautukseen tarvittavia tiedostoja! Tässä läppärissä ei ole cd/dvd/saatimuita-levyasemia! Käyttöjärjestelmä tuli koneen mukana ja päivitykset latasin aikanaan netistä (ja voi kuinka sitä kadunkaan...). Nyt siis pitäisi mitä ilmeisemmin ensin koittaa valmistaa sellainen asennuslevy (tai mikä ikinä sen oikeaoppinen nimike onkaan?) ja kokeilla, josko palauttaminen sen jälkeen sujuisi... On vaan sellainen juttu, että sietokykyni näiden temppuilujen kanssa alkaa olla tapissaan. En kerta kaikkiaan jaksa kokoajan olla taistelemassa, että saan yhden postauksen blogiini, ilman että nettiyhteys ehtii katketa sen puolen tusinan verran vähintään. Tai käynnistää koko konetta heti avaamisen jälkeen uudelleen, koska verkkoyhteys ei ole käytettävissä tai se on rajoitettu. En niin jaksa!

Ostin keväänkorvilla miniläppärin, jonka ajattelin olevan ainakin osittainen pelastus näiden tekniikkaongelmien kanssa. En ole nykäissytkään siihen moneen kuukauteen. Syy? Liian vähän muistia kuvankäsittelyä varten. Edes ulkoinen kovalevy ei tässä kohtaa pelasta, kun käyttömuistia on yksinkertaisesti ihan liian vähän. Mitä ajattelin tilatessani mokoman, käyttötarpeisiini ihan kykenemättömän laitteen? Onhan se kyllä söpö... Pelkkään nettiselailuun passeli vehje, jos jollain sattuisi olemaan sille käyttöä? ;)

Tämän päivän olen tehokkaasti käyttänyt mietintään, mitä nyt? Miniläppäri joutaa mennä, siitä ei ole itselleni iloa, helposti ratkaistu. Hankalampi kysymys on tämän ns. käyttökoneen kanssa. Vienkö huoltoon ja pidän vai joko viimein annan itselleni periksi ja ostan sen MacBookin, josta olen haaveillut aina sen jälkeen kun siirryin iPhonen ja iPadin käyttäjäksi? Ne kolme täydentäisivät mukavasti toisiaan. Lisäksi kaikki kommentit MB:n toimintavarmuudesta ja kestävyydestä ovat olleet pelkästään positiivisia. Tarvitsen kuitenkin perinteisen työkalun esimerkiksi blogin pitämiseen eli pelkällä iPadilla en tule toimeen, vaikka se suurelta osin onkin korvannut perinteisen läppärin.

Tälläisiä pohdintoja. Ensiviikolla koitan pysyä aikataulussa teemojen suhteen. Reipasta alkavaa viikkoa! :)
SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)