tiistai 7. lokakuuta 2014

INSPIRAATIO: SYKSYN VÄRIT

Huomenta! Syyskuu on hieman salakavalasti kääntynyt jo lokakuuksi. Vaikka tänä aamuna harmaus on vallitseva näkymä, oli viikonloppuna niin kaunista. Vaikka viime teematiistaina valittelin, kuinka syksy on mälsä, kesän surma, pimeiden alku ja kaikin puolin masentava, niin on se nyt myönnettävä - syksy voi olla myös kaunis, ihmeellinen ja inspiroiva. Ihan siinä määrin, että teitä pienellä kuvapläjäyksellä halusin muistaa.

Syksy väreineen inspiroi esimerkiksi pukeutumisessa ja hei, syksyn värejä on muitakin kuin musta ja harmaa! Murretut oranssit, viininpunainen, syvät keltaiset. Tarkemmin katsottuna syksy on kaikkea muuta kuin synkkä ja harmaa. Tästä ei kuitenkaan tule pukeutumisopas syksyyn.
Itseäni syksyn värit nimittäin inspiroivat kaivamaan kameran esiin ja ulkoilemaan. Tämä on selvästi toistunut jo vuosia, ainakin syksyisten kuvakansioiden vilkaisun perusteella. Viikonloppuna syksyn kuvaamiseen olikin erinomainen sää ja joitain kymmeniä kuvia tallentui muistikortille. Toiveissa oli saada kuvattua joutsenia tai muuttomatkalla olevia hanhia, mutta edes sorsia ei näkynyt kuvattavaksi lähiympäristöstä. Bongausreissua olin suorittamassa jalkaisin, joten etsintäsäde ei ylettynyt kuin lähimmille lammille ja järville. Niinpä jouduin tyytymään kasvikunnan kuvaamiseen. Eikä siinä mitään. Taas kerran mieli lepäsi rantapusikossa koiran ja kameran kanssa nököttäessä, ei maisemat hassummat olleet ollenkaan.

Vaikka saatan olla hieman pinnallinen ja vouhottaa täällä hyvinkin elämän kannalta epärelavanteista asioista, niin pieni maahinen ja metsänpeikko asustaa sisälläni ja syvällä. Nautin suunnattomasti luonnosta ja varmaan se on viime aikaisista jutuistani paistanutkin? Ja vaikka se syksy on monesti kylmä, kolea ja sateen kostuttama, kannattaa ainakin niinä harvoina aurinkoisina päivinä ottaa ilo irti ja avata mieli luonnonkauneudelle - vaikka sitten siellä keskustojen puistoissa. Kyllä ympäriltä kauneutta löytyy, kun pitää mielen ja silmät avoinna! Ja ihan pienistäkin asioista voi inspiroitua!

Mukavaa alkanutta tiistaitä ihanaiset! Mikä teitä tällä hetkellä inspiroi?


 
SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)