keskiviikko 29. lokakuuta 2014

KASSIALMAN ONGELMAT

Paitsi, että on ollut vähän harmia terveyden kanssa, olen taistellut viime päivinä myös toisenlaisen ongelman parissa. Vastapainoksi ihan oikeille ongelmille, olen joutunut punnitsemaan kahden kaunokaisen välillä ja päätös kumman kanssa haluan jatkaa matkaani, olisi tehtävä piakkoin. Molemmissa on puolensa, mutta molempia en aio pitää, toisen on lähdettävä ennen kuin on liian myöhäistä. Ja nyt onkin pähkinä purtavaksi! Olen ihan aikuisten oikeasti joutunut tekemään mielessäni plusmiinus-listaa, mutten siltikään ole varma... Voi apua. En tiedä kiinnostaako teitä lukea tämänkaltaisista pohdinnoista, mutta toivon tämän ainakin selvittävän ajatuksia itselleni.

Marc by Marc Jacobs Classic Q Francesca vai DKNY Tribeca bag(?) ?? !!Laukuissa on kauniisti ja kuvauksellisesti vielä kaikki matkustusvarusteet päällä juurikin siitä syystä, että toisen on mentävä. Koska näiltä asuinsijoilta ei näitä veskoja noin vaan pääse hypistelemään, oli laukkujen tultava luokseni hypisteltäväksi ja mallattavaksi. 

Halusin ison laukun, isomman kuin kaikki muut omistamani laukut, jotta mahduttaisin laukkuuni Airin, kameran, rahapussin ja mitä nyt milloinkin katson tarpeelliseksi raahata mukanani. Marc (käytän tästä eteenpäin tätä lyhyempää nimitystä laukusta) olisi juuri sitä. Mutta onko se jopa turhankin suuri tälläiselle mini-ihmiselle? Lisäksi se on malliltaan säkkimäinen, jota jostain syystä olen vierastanut aina (kaikki laukkuni on enempi ja vähempi laatikkomaisia...). Pystynkö nyt siis tekemään poikkeuksen ja raahaamaan mukanani hillittömän kokoista ja vieläpä säkkimäistä laukkua? DKNY taas on sievä ja, no laatikkomainen. Mukaan mahtuu Airi, mutta eipä sitten paljoa muuta. Pisteet taitaa siis mennä... Marcille? En tiedä, tämä on vaikea.

Marcissa on tukevammat kantohihnat. Lisäksi kantohihnat ovat sen verran pitkät, että laukku menee ainakin kaltaiselleni rimpulalle olalle myös niistä. Myös olkahihna on Marcissa paksumpi, mikä lisää käyttömukavuutta painon lisääntyessä. Myös hihnan kiinnityspisteet ovat fiksummin sijoitettu. Pisteet Marcille.

Marcin sulkumekanismina on magneetti, olisin kaivannut vetoketjua. Se olisi suojannut kassissa olevia tavaroita paremmin niin sateilta kuin mahdollisilta pitkäkyntisiltä. DKNY:ssa olisi vetoketjuja kaikkiaan kolme kappaletta. Siinä on kolme erillistä, isompaa osiota, joissa kaikissa on vetoketju. Plussat siis DKNY:lle. Toisaalta vetoketjuttomasta laukusta saan myös itse tavarat helpommin esille ja suurimmaksi osaksi liikun turvallisilla vesillä varkaidenkin suhteen.


Marcissa on kullanväriset yksityiskohdat, DKNY:ssa hopeiset. Molempien valmistusmateriaalina käytetty nahka tuntuu hyvälaatuiselta. Marcissa on jännittävämpi vuorikangas, jos sillä nyt jotain väliä on. DKNY:n pohjassa on metalliset "tassut". Marc Jacobs on sentään Louis Vuittonin entinen taiteellinen johtaja. Minulla on ennestään jo yksi DKNY laukku...

Onko teillä kokemuksia näistä laukuista? Kumman valitsisit? Millä kriteereillä teet valintasi, ihan yleensäkin? Kaikki apu ja vihjeet on tarpeen!


SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM


6 kommenttia :

 1. Miun mielestä dkny enempi siun näköinen, riippuu varmaan siitä että siula paljon tuon muotoisia onkin jo. Mut eikös se tarkotus ollu nyt saada sen kokoinen laukku että saat airin mukaan reissuihin. Tuon puoleen tuo toinen olisi parempi.. tosin kiinnitys mietityttäisi miua itseäni. Hintakin varmaan olisi kyllä vaikuttavana tekijänä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on just noin, että kaikki miun laukut on enempi tuon DKNY:n mallisia. Ja tuo toinen ois paljon tilavampi ja erilainen. :) Mutta molemmissa on puolensa... tää on aika paha. Kiitos kuitenkin kommentista, niitä on aina ihan huippua lukea!

   Poista
 2. Itse valitsen lähes aina "säkkimäisiä" laukkuja ja vierastan "laatikkomaisia". Yksityiskohdat ottaisin mieluummin hopean värisenä, kuin kultaisina. Vetoketju on paras kiinnitysvaihtoehto, mutta omistan laukun myös magneettikiinnityksellä. Merkki ei merkitse laukuissa itselleni mitään, hinta voisi olla ratkaisevampi tekijä... Näistä haluaisin ehkä Marcin, ensisilmäyksellä näytti paremmalta :). Siulle tästä ei varmasti apua ollut, mutta halusinpa kertoa ajatuksiani laukuista :D.
  -Mimmu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eli siulla laukkutyyli on just päinvastoin kuin miulla. :) Jotenkin alan kuitenkin kallistua tuon Marcin puoleen, vaikka se onkin vähän erilainen kun ne muut, joita omistan. Tai ehkä just siks? Kiitos ajatuksista, kiva on lukea välillä teidän muidenkin ajatuksia, eikä vaan aina omiaan. :)

   Poista
 3. Olisin ensin antanut äänenin DKNY:lle, mutta kun listasit nuo ominaisuudet, pakko sanoa että itse päätyisin Marciin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin luulen itsekin päätyväni, kaikesta huolimatta. Hyviä puolia taitaa kuitenkin olla niitä huonoja enemmän. Ihanaa kuulla muidenkin mielipiteitä, kiitos. :)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)