torstai 2. lokakuuta 2014

KESÄOLOHUONE

Moikkamoi! Se on taas teematorstai ja sen kunniaksi kaivellaankin arkiston aarteista jälleen kerran aikalailla kesäisiä kuvia. Pitempään mukana olleet saattavat muistaa, että mainitsin kesällä meneillään olevasta rempasta, maalausprojektista sekä uudistetusta patiosta. Kaikista on huonon muistini mukaan joitain väläyksiä jo täällä blogissakin nähty,  mutta varsinaiset postaukset näistä on tainneet jäädä lupauksen tasolle? Muutama teematorstai menneekin arkistojen parissa, kesäisissä fiiliksissä.Ensimmäisenä ajattelin ottaa "käsittelyyn" pation, joka uudistui täysin kesän aikana ja nyt meillä onkin oikea kesäolohuone. Tietysti tässä vaiheessa kuvan näkymät ovat muisto vain ja kalusteet siirretty odottelemaan seuraavan kesän helteitä ja leppoisia iltoja (toivottavasti myös itikattomia, tänä kesänä inisijöitä riitti ihan riesaksi asti). Nyt ajateltuna seuraava kesä tuntuu olevan pienen ikuisuuden päässä nykyhetkestä...

Olin kuitenkin ennättänyt haaveilla omasta kesäolkkarista jo vuosia. Esimerkiksi lomamatkoilla vietän kaikki hotellilla oloajat lähinnä parvekkeella tai patiolla lämmöstä ja ulkoilmasta nauttien. Huoneessa en yleensä viihdy kuin nukkumassa, pesulla ja muut "pakolliset" hetket. Keväällä Eilatissa oman pation sängyllä maaten, tähtitaivasta pergolan väliköistä katsellen tein pienen päätöksen: meille tulee tänä kesänä oma kesäolkkari! Ja niin tuli.
Patio sinällään ei ole uusi juttu, sillä se tehtiin jo muutamia vuosia aiemmin. Silloin tulin jostain syystä ostaneeksi mäntypuisen ruokailuryhmän, jota pidin kuitenkin lähes ensimetreiltä liian raskaana ja jäykkänä. Halusin jotain, missä löhötä ja ottaa rennosti. Ruokailuun tuo vanha ryhmä oli kyllä ihan passeli. Ao. kuvassa vähän aiempaa meininkiä sekä keskeneräinen talon julkisivu maalitöniköineen.


Sohvaryhmä sekä aurinkokatos sattui Askosta alennettuun hintaan. Harmillisesti sohvaryhmästä oltiin jo myyty pöytä pois, joten jäätiin ilman pöytää. Sen virkaa toimittikin tämän kesää vanha puupenkki. Sen piti olla kyllä ihan lyhytaikainen väliaikaisratkaisu, mutta jotenkin se on viehättänyt minua sen verran, etten ole pitänyt mitään hoppua pöydän katselun suhteen. Se ajaa asiansa. Jokin harmaissa, kulahtaneissa puupinnoissa vetoaa myös esteettisesti.

Katos on säänkestävä. Siinä ei kuitenkaan ole alunperin minkäänlaisia verhoja vaan sivuverhot ovat aivan omaa kädenjälkeäni. Viritin vanhat, ohuen ohuet olohuoneen verhot varjostamaan keskipäivän polttavalta auringolta. Ne tuovat juuri riittävästi helpotusta ja varjoa. Paikkana pation sijainti on suojaisa, joten siihen harvoin käy edes tuulenvire, joten varjo on ihan tervetullut kuumimpaan aikaan. Ja näitä saa siirreltyä juuri haluamaansa kohtaan.
Useampi hetki tuli patiolla, kesäolkkarissa vietettyä jo kuluneena kesänä. Kokonaismääränä varmaan päivän tai paremminkin päiviä. Tässä söin aamupalaa, välipalaa, päivällistä ja iltapalaa. Nautin tee- ja muista juomahetkistä. Luin lehtiä, blogeja. Bloggasin. Ihastelin kesää, kuuntelin luonnonääniä, rentouduin ja torkuin. Vietin aikaa ystävien ja perheen kanssa. Ihanaa, että meillä vihdoin on kesäolohuone - nyt vaan odotellaan sitä seuraavaa kesää ja helteitä.
SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

4 kommenttia :

 1. Voi mahdoton! Minäkin haluan joku päivä kesäolohuoneen!! Kiitos ideasta :) Lisää haaveita haavelistaan.

  http://iinaneloa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentista! Ihana kuulla, jos joku inspiroituu omista hömpötyksistä. Niin ja onnea projektille! :)

   Poista
 2. Näyttää hyvälle! Pääsisköhän tuonne ens kesänä istuskelemaan ja nauttimaan vaikka jonku kylmän juoman..? ;)
  -Mimmu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tää terde on auki lähes 24/7 taas ensi kesänä! Avataan ensi vuonna heti kun säät sallii, tarkempaa infoa tästä seuraa lähempänä avajaisia. Suomessahan terasseilla on se hyvä puoli, että avajaisia vietetään joka vuosi. ;) Vapaapääsy! (Mutta ois toki mukava tavata jo aiemmin. ;)

   Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)