torstai 13. marraskuuta 2014

WANNABE URHEILUHULLU

Nyt on kerta kaikkiaan se aika, kun on alettava potkia itseään ahterille ja suunnittelun sijasta toimittava. Kirjoittelin tuossa hiljattain liikuntaharrastuksistani (tässä postauksessa), tai paremmin sen puutteesta. Olin taas kerran innostunut, mutta nyt myönnän tässä teille, että innostushan laski kuin lehmän häntä ja palasin helposti samaan löllöttelymeininkiin, mitä olin harrastanut jo ... ihan tarpeeksi. Totesin tuolloin alkuinnostuksessani, että eipä taida olla fyysisessä kunnossani paljon kehumista ja nyt sain siihen ihan konkreettisen todisteen. Tieto lisää tuskaa ja olenkin kriisin partaalla.

Työnantaja kustansi kaikille halukkaille kuntotestin. Testi toteutettiin polkupyöräergometritestillä ja samalla tehtiin myös kehonkoostumusmittaus. Pelkäsin etukäteen, mutta helpolta itse testi lopulta tuntui - en edes kuukahtanut matkalla. Polkeminen tuntui jopa yllättävän helpolta ja kevyeltä. Tulos vaan ei naurattanut. Tiivistettynä, minulla ei ole kehossani rasvaa, ei nestettä, mutta ei kyllä lihaksia tai kuntoakaan. :D Tai ei tässä kohtaa kyllä naurata. Enhän toki ihan rapakunnossa ole, mutta paljon huonommassa, kuin itse arvioin. En oikein ymmärrä, miten huonosti arvioin oman kuntoni? Samaan aikaan en voi olla ihmettelemättä testin tulosta ja omia tuntemuksiani testin aikana, ne eivät mielestäni ihan kyllä kohtaa. Kai testi on kuitenkin luotettava, vaikka omat tuntemukset olisivat mitä?


(Noilla eväillä, jos ei kunto lähde nousuun, niin ei sitten millään! Haha. Kiireinen päivä, lounas ajomatkalla toimipisteestä toiseen. Sulattelin tätä illalla 40 minuutin rivakalla kävelylenkillä.)

Mielessä liikkuu aiheen tiimoilta monta monituista kysymystä. Samalla olen kuumeisesti miettinyt, millä motivoisin itseni kuntokuurille, loppupeleissä ihan kamalan isosta satsauksesta ei kuitenkaan ole edes kyse. Jos vähän niitä lihaksia ja peruskuntoa kohentaisi, mutta. Olen ihan äärettömän huono menemään salille tai mihinkään ryhmäliikuntajuttuihin. Suurin syy on "asun_tunnin_ajomatkan_päässä"- kortti ja velvollisuus syöksyä päästämään Neri pissille työpäivän jälkeen. Ehkä suurin tekosyy ikinä, mutta tuo karvakamu on vastuullani ja sen hyvinvointi ajaa monesti muiden asioiden yli. Mutta jospa nyt jotenkin aikatauluni saisin siihen järjestykseen, että ehtisin käydä jossain muissakin harrastuksissa kuin lenkillä kylänraitilla. Lisäksi Yoogaian nettitunnit tulleevat ohjelmaan, niiden parissa kun voi kaikessa rauhassa äheltää omassa olohuoneessa juuri siihen aikaan, kun saattuu itselle sopimaan. Kevätpuolella on uusi kuntotesti, joten siinähän on jo motivaattoria, mutta koska lipsuminen on niin kertakaikkisen helppoa, tarvitsen kaikki mahdolliset vinkit ja vihjeet päästäkseni vauhtiin. Ihan ensimmäiseksi olen ajatellut hankkia uudet lenkkarit kuusi vuotta vanhojen tilalle, ne ei ehkä ole enää ihan priimassa kunnossa. :D

Laittakaahan treenivinkkejä, ja ennen kaikkea, motivaatiovinkkejä? 
SEURAA BLOGIA: BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)