sunnuntai 21. joulukuuta 2014

AAMUTEE AJATUKSELLAHuomenta vaan! Tänä aamuna hörpitäänkin myöhäistä aamuteetä. Haluan viimein juoda kupillisen aamuteetä kanssanne ja jakaa tämän erinomaisen herkun, jonka itse ainakin olen vasta hiljattain löytänyt. Näin talviaikaan teetä tulee lipiteltyä enemmänkin, kun taas kesäaikaan sitä menee melko vähän. Jotenkin tee kuuluu enempi talveen ja mikäpä siihen sopisi paremmin kuin kupponen teetä, jossa mausteena on lämmittävä inkivääri!

Shoti Maa Delighted ja Harmony ovat nyt kuuminta hottia omassa teerankingissani. Luomuteet on pakattu yksittäispusseihin eli niitä on helppo käyttää ja maku - no, se on aivan omaan makuuni sopivaa! Inkivääri tuo molempiin ihanan ripauksen tulisuutta, mikä ehdottomasti antaa teehetkiin ihan oman tujauksensa. Joitain inkivääri saattaa kummastuttaa, mutta suosittelen kyllä ihan rohkeasti kokeilemaan, saatat yllättyä.Omaksi suosikikseni näistä kahdesta on itsensä kammertanut tuo Harmony (oonpa onnistunut kuvaamaan teeboksin saksankielisen kyljen, jossa lukeekin sitten hämäävästi Balance...hmph), joka on klassinen sekoitus chai-teehen sekoitettavia mausteita. Tosin se ei sisällä ollenkaan mustaa teetä. Sen luvataan tasapainottavan koko kehoa ja mieltä, tukemalla kehon energiakeskuksia eli chakroja sekä helimällä aistejamme. Jokaiseen teepussiin on myös lisätty mietelause, jota voi siinä teetä neuttiessaan mutustella mielessään. Makuhermoja tämä ainakin kutkuttelee juuri sopivasti, siitä olen ihan varma. Kerrotaan nyt, että juoma sisältää muutakin kuin sitä koko ajan toitottamaani inkivääriä. Sekoituksessa on mm. kanelia, neilikkaa, pippuria, kardemummaa, vadelman lehtiä jne. Se on iihhanaa, uskokaa pois.

Jos mausteisuus ei ole oma juttu, kannattaa kokeilla tuota Delightedia. Siihen on sekoitettu enempi yrttejä, joten maku on hieman kevyempi. Lisäksi sitruuna ja sitruunaruoho keventävät ja virkistävät mm.  piparmintun, pippurin, kardemumman ja muiden mausteiden makuja. Tässä on myös lakritsaa, mikä omasta mielestä oli aika jännittävä huomata. Myös näissä on se mietelause, jota pääsee pähkäilemaan teenjuomisen lomassa. Itse tykkään kovasti noista mietteistä, joista kyllä ihan elämänohjeeksikin on. Niin, ja Shoti Maa valikoimaan kuuluu vielä muitakin vaihtoehtoja, mutta nämä nyt olen itse hyväksi todennut. Onkos nämä tuttuja juttuja jo vai ihan nevöhöörd? Teidänkin suosikeista olisi mukava kuulla, josko vaikka uusia suosikkeja itsellekin löytyisi.

Ihanaa sunnuntaipäivää teille, tää taitas nyt lähtee vähän ulkoilemaan!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)