lauantai 27. joulukuuta 2014

PALOJA MEIDÄN JOULUSTAViime päiviin on mahtunut kinkun tuoksua, lahjapaperien rapinaa, raikkaita ulkoiluja, kuuman glögin mausteisia aromeja, iloisia ilmeitä, laiskottelua  ja lämminhenkistä yhdessäoloa. Joulu on tältä vuodelta juhlittu ja katse on kääntynyt uuden vuoden vastaanottamiseen, joka itselleni on jotenkin eräänlainen kevään saapumisen merkkipaalu. Tuo on sinänsä vähän hassua, sillä talvihan taitaa olla syvimmillään, mutta kuvittelen, että päivät ovat pikkuisen pitempiä ja valoisempia. Ja eikö se ole yhtä kuin kevät?

Tänäkin vuonna joulu sujui jo melko perinteikkäissä merkeissä, mutta vilkaistaan siihen vielä ihan pikkuriikkisen, niin saadaan joulu virallisesti kirjoihin ja kansiin. :)
Nyt jo usemman vuoden ajan ollaan vietetty joulua lähes samalla kaavalla. Aattopäivänä suuntaamme  miehen isän luo, mihin koko sisarusparvi perheineen kokoontuu. Tänä vuonna poikkeuksellisesti siirryimme jouluaterialle mieheni veljen uuteen kotiin, joka valmistui hiljakkoin. Pöytä notkui herkkuja ja niiden lisäksi emäntä oli loihtinut ihanan lämpimän tunnelman koko taloon. Kävipä meitä tervehtimässä myös Joulupukki, joka onnistui kirjamellisesti säikäyttämään minut kurkistellessaan ikkunasta sisään! Lapsilla riitti riemua, sillä pukkia seurasi huima vuori lahjoja.

Pian olikin jo aika siirtyä omaan kotiimme ja jättää toiset ihmettelemään pakettejaan. Omat vanhempani olivat jo hurauttaneet meille ja joulusauna oli laitettu lämpenemään. Joulupuuro, kinkku, graavi- ja kylmäsavulohi, piirakat, kahvit, piparit, tortut ja glögi pitivät huolen, että tasainen ähky säilyi ihan nukkumaanmenoon asti. Huhhuh, saattoi mennä kaikenkukkuraksi muutama suklaakonvehtikin... Vaikka aattoiltaa aikuisporukalla vietettiinkin, niin olipa Joulupukki kurvannut meilläkin, sillä kuusen alta löytyi paketteja! Omistani paljastui villakaulahuivi, pusero ja sähköhammasharja eli voin huoletta popsia myös paketeissa oleita suklaakonvehteja. :) Yhteiseksi lahjaksi hommasimme miehen kanssa mehulingon, joka jo jonkinaikaa on kutkutellut mieltäni. Jos tarkkoja ollaan, niin se on oikeastaan hää- eikä joululahja, sillä kustansimme sen aikanaan häälahjaksi saamallamme lahjakortilla. Joululahja tai häälahja, mutta ihan mahtava vekotin! Kello taas on lahja itseltäni. :D

Miehen paketista paljastui myös kello, johon hän vaikutti olevan ihan tyytyväinen. Ainakin se on ranteessa pysynyt tiivisti nämä päivät. Itse ilahduin huomatessani, että kellohan sattui vahingossa juuri nappiin miehen silmälasien pokien kanssa - mustaa sekä harmaata terästä! Lasien pokat ei kai terästä liene, mutta ymmärtänette pointtini. Kellon lisäksi olin hommannut pari pienempää käytännön lahjaa, jotka nekin on otettu jo käyttöön.

Vanhempieni paketteihin käärin kenkien päälle vetäistävät liukuesteet. Nyt kun itselläni on nastoitetut lenkkikengät, olen ihan haltioissani (voisin tehdä postausta kengistä, jos aihe kiinnostaa?). Siksipä ajattelin myös tukea vanhempieni liikuntaharrastusta ja samalla pystyssäpysymistä. Lisäksi yhteiseksi lahjaksi ostin heille liput Uuden Vuoden konserttiin.

Ihania lahjoja sain (yksi niistä on muuten tuolla aiemmin kollaasissa oleva valkoinen kynttilälyhty) ja on aina ihan yhtä mukava huomata, että ilmeisesti on onnistunut myös lahjojen hankinnassa. Tai sitten nuo ovat vaan hyviä näyttelemään?


Aattoilta venyi pitkälle Jouluyöhön. Joulupäivää vietettiinkin sitten miehen kanssa ihan kaksistaan karvakuonojen kanssa. Ihana löllöttelypäivä! Vähän kirpeässä pakkasessa ulkoilua, mutta ei juuri muuta, jos nyt ei lasketa normaaleja lämmitysrutiineja sun muita pakollisia kotiaskareita. Mutta mikäpä luo paremmin tunnelmaa kylmänä talvipäivänä, kuin nurkassa lämpöä hohkava uuni ja tulipesässä ritisevä tuli?

Eilen ajeltiin vielä Tapaninpäivän illalliselle vanhempieni luo, mutta päivä sujui jo enempi normaalisti. Kai kaksipäiväinen joulu riittää? Tänään ainakin on jo ihan lauantaifiilis ja joulu meni jo.

Toivottavasti myös teillä on ollut onnistunut Joulu, miten ikinä sitä vietittekin. Toivon, että Jouluihinne on mahtunut paljon iloa ja naurua. Että Joulu on ollut omannäköisenne. Toivottavasti olette muistaneet myös levätä, syödä ja laiskotella. Jouluna on siihen lupa. Toivottavasti teillä oli vuoden paras Joulu! Minulla ainakin oli. ;)

2 kommenttia :

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)