lauantai 17. tammikuuta 2015

KELTAISEEN MIELEEN



Heippahei! Viikonlopun voi aloittaa vaikkapa ihanalla, itsetehdyllä hedelmämehulla. Vitamiiniannos aamutuimaan (tai vaikka sillä myöhäisellä aamupalallakin) piristää kummasti ja antaa päivään ihan erilaisen sykkeen. Vitamiinien lisäksi mehua väsätessä saa aimo annoksen raikkaita hedelmäisiä tuoksuja, joita tuoreet hedelmät vapauttavat keittiöön. Uskaltaisin väittää, että yksi mukavimpia tapoja aloittaa mikä tahansa aamu! Parempaa olisi vain se, että mies olisi tehnyt mehun jo valmiiksi ja itse saisi vain tulla hedelmiltä tuoksuvaan keittiöön ja istahtaa aamiaispöytään. ;D

Meille ostettiin joulun alla mehulinko, joka on kyllä aikas mukava keksintö. Sen verran aikaa mehun valmistus kyllä vie, etten ennätä työaamuina mehuja tehdä, mutta viikonloppuina on sitten paremmin aikaa touhuta. Ja tietty illalla valmistettu mehu on vielä aamullakin juotavaa, joskin ne hedelmien tuoksut ja mehun tekemisen rituaalit jäävät pois.






Näissä kuvissa mehu valmistui appelsiinista, omenoista ja persimoneista. Erilaisia yhdistelmiä on tullut testattua ja hedelmiä kannettua kotiin varmaan enempi kuin milloinkaan. Omia lemppareitani ovat ihan tuikitavalliset appelsiini ja omena, mutta myös porkkanat ja inkivääri soveltuvat hyvin lingolla mehustettavaksi. Banaanista ja mangosta jää mielestäni liikaa hedelmälihaa (tjmv) mehun sekaan. Banaani lisäksi tummuu (samaa vikaa hieman omenassa, mutta tilanne ei niin paha kuin banaanin kohdalla) ja mangossa taas on niin paksut kuoret, että ne ainakin kannattaa kuoria ennen mehuksi valmistamista. Omenat olen kyllä laittanut koneeseen kaikkine hyvineen, pessyt vain hyvin ennen pilkkomista. Jos omenoista ottaa ruodot ja siemenet pois, voi mehun valmistuksessa syntyneen "jätteen" käyttää hyvin esimerkiksi omenapiirakkaan tai muuhun vastaavaan. Syntyvän biojätteen määrähän tässä on aika reilu. Porkkanoiden mehujätettä (en tiedä, mitä se nyt oikeasti olisi nimeltään, mutta tämä on siis se mössö, joka jää jäljelle kun kone on lingonnut mehun hedelmistä tai mitä ikinä nyt mehuksi teetkään) olen kuullut käytettävän esimerkiksi sämpylätaikinan sekaan, mikä kuulostaa ihan hyvältä ajatukselta. Jos vaan joskus tulisi sämpylöitä leivottua...

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän tämän postauksen - ihan kohta. Kummasti pelkkä hedelmien katselu ja niiden kirkkaat ja raikkaat värit vaikuttavat mieleen. Vähän niinkuin tänään muutamaan otteeseen pilvienvälistä vilahtanut suuri keltainen. Keltainen piristää ja tuntuu tuovan lisä energiaa olipa se missä muodossa hyvänsä, eikö totta? Piristävää viikonloppua, ladataanhan itsemme taas täyteen energiaa uutta viikkoa varten!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)